Gündem Haber Girişi : 10 Temmuz 2023 22:53

Erzurumlu vekiller birbirine girdi!

Erzurumlu vekiller birbirine girdi!
AK Parti Erzurum Milletvekili Abdurrahim Fırat ve HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş Twitter’da birbirine girdi. Karşılıklı atışan Fırat ve Beştaş’ın açıklamaları sosyal medyada büyük ilgi çekti.

 

Erzurumlu vekiller birbirine girdi!

Doğunun Gürsesi /Geçtiğimiz gün HDP Erzurum Milletvekili Meral Beştaş’ın Erzurumla ilgili yaptığı açıklamalar şehir gündemine oturmuş ve büyük tepki toplamıştı. AK Parti Erzurum Milletvekili Abdurrahim Fırat da konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunarak tepkisini sosyal medyadan dile getirdi. Fırat’ın açıklamalarının ardından Beştaş’tan yanıt gecikmedi. İkili adeta sosyal medyada atıştı.
Fırat kendisi için, “Kendi ömrünün tamamını da kapsayan 1925’ten bu yana Erzurum’un geçmişini ve ceddinin de yaşadıklarından bihaber Abdurrahim beyin beni suçlama cesaretini bulmasını anlamak mümkün değildir diyen Beştaş’a Twitter hesabından karşılık verdi. Fırat, “Meral Hanım yanlışınız var. Benim Erzurum geçmişim 1925’lere değil 1850’li yıllara dayanmakta. Ceddim ve onlara bağlılığım ile ilgili yorum yapmak sizin haddinizi aşar” açıklaması ile Beştaş’a sert çıktı.
İşte o karşılıklı atışmalar;
-Fırat
Meral Hanım’ın internette dolaşan Erzurum ile ilgili talihsiz beyanlarını teessür ile karşıladım. Erzurum köklü bir geçmişi olan, bir çok kültüre ve etnik kökene ev sahipliği yapmış/yapan kadim bir şehrimizdir. Şehrin coğrafyasını, kültür ve tarihini bir haftalık geziyle hatmettiğini düşünmek akla ve izana uymaz. Tarih ve gerçeklerle bağdaşmayan beyanlar,demogoji ve provakasyonlardan öteye gidemeyecektir.Erzurum halkı kuzey-güney, dadaş- kürt tarzı açıklamalarla bölünemeyecek kadar köklü bir geçmişe sahiptir. ‘Kilid-i mülkü İslam’ olan Erzurumu etnik köken üzerinden ayrıştırmak isteyenler ihsanından da mahrum kalacaklardır. Söz ve eylemlerimizle şehrin huzur ve barışını tesis etmeye çalışmak seçmenlerimize borcumuzdur.
-Beştaş
Abdurrahim beyin kendince okkalı ama gerçekten yoksun saldırgan ve kendini inkâra varan açıklamasını okuyunca dehşete kapıldım. Kendi ömrünün tamamını da kapsayan 1925’ten bu yana Erzurum’un geçmişini ve ceddinin de yaşadıklarından bihaber Abdurrahim beyin beni suçlama cesaretini bulmasını anlamak mümkün değildir. Başta Erzurum olmak üzere bütün ülkede başta Kürtler olmak üzere farklılıklara düşmanlık yapıldığından bihaber olduğunu kim söyleyebilir? Bilgi sahibi olmasına rağmen mensubu olduğu iktidar partisini memnun etme yalakalığını Erzurum’lular çok iyi bilmektedir. Bu ülkede Kürtlere ve yaşadıkları bölgelere partisinin nefes aldırmak istemediğini bilmeyen mi var? Bunu bilmek için Erzurum’da değil bu ülkede bir gün yaşamak bile yeterlidir. Ayrıca, Erzurum’la ilgili bildiklerim ve Erzurum’lulardan öğrendiklerim Abdurrahim beyin ömür boyunca edindiği müktesebatını aştığını kamuoyunun takdirine sunuyorum. Size rağmen Erzurum’u birleştireceğiz.
-Fırat
Meral Hanım yanlışınız var. Benim Erzurum geçmişim 1925’lere değil 1850’li yıllara dayanmakta. Ceddim ve onlara bağlılığım ile ilgili yorum yapmak sizin haddinizi aşar. Erzurumun bir Ermeni şehri olduğuna dair tarihsel açıdan dayanaksız, bilgiden yoksun söyleminizin saçmalığının farkına varmak yerine konuyu başka mecralara çekmeye çalışıyorsunuz. Sizin mahallelerini karıştırdığınız, lütfedip de bir hafta gezmeye gittiğiniz o Güney ilçelerinin sakinlerinin çoğunu ben şahsen tanıyorum. Ailemizin konumu sebebiyle iyi günlerinde de zor günlerinde de hep yanlarında olmaya çalışmışızdır. 2015’den beri milletvekili olan sizin zihninizde Erzurum diye bir şehrin varlığının belirmesi hasbelkader Erzurum’da aday gösterilmeniz ile aynı zamana tekabül etmiş olabilir fakat şehri ve insanını tanımaya yetmemiş. Hasılı boşuna dememişler asıl cehalet bildiğini zannetmektir diye size seçim bölgenize daha sık gitmenizi, insanlarıyla daha fazla zaman geçirmenizi, üslûp ve nezaket öğrenmenizi tavsiye ediyorum.
-Beştaş
Abdurrahim bey sizinle daha fazla laf dalaşına girmeyeceğim. Laf yetiştirmeyi maharet sanıyorsunuz. Kimin adına kime saldırdığınızı herkes biliyor. Geçmişte de “Binbaşı Kasım’lar çok oldu” Bilgime dair söyledikleriniz tam bir saygısızlık, Zekâtı daha iyi bir yere taşırdı sizi
Nesrin Demir/Pusula