Spor Haber Girişi : 28 Aralık 2023 11:00

Erzurumspor'un ilk yarı karnesi orta

Erzurumspor'un ilk yarı karnesi orta

Teknik Patron Hakan Kutlu yönetimindeki Erzurumspor, transfer yasağı ve dar kadroya rağmen ligin ilk yarısında iyi bir iş çıkardı. Dadaşlar, 19 puan toplama başarısı gösterdi. Mavi-beyazlılar, en farklı galibiyetini Altay’a karşı alırken, en ağır yenilgisini Çorum’dan aldı.

Trendyol 1. Lig takımlarından Erzurumspor 17 haftalık ilk periyodu tamamladı. 2023-2024 sezonun ilk devresinde 17 maç oynayan Dadaşlar, 4 galibiyet, 7 beraberlik, 6’da mağlubiyet aldı. Rakip filelere 17 gol bırakan Mavi-beyazlılar kalesinde 20 gol gördü. Eksi 3 averaja sahip olan Erzurumspor, ligin ilk devresini 19 puanla 12. sırada tamamladı. Transfer tahtası kapalı olan ve dar bir futbolcu kadrosu ile ligde başarıyı arayan Teknik Patron Hakan Kutlu yönetimindeki Erzurumspor’un ilk yarı karnesi ‘Orta’ olarak değerlendirildi.

 

 

En farklı galibiyet Altay’a karşı

 

Trendyol 1. Lig ekibi Erzurumspor, ilk devrenin en farklı galibiyetini Altay’a karşı aldı.

 

Dadaşlar, birisi penaltıdan olmak üzere Eren Tozlu’nun 2, Celal Hanalp ve Mikhail Rousheuvel’in attığı gollerle Altay’ı 4-0 mağlup etti.

 

En farklı yenilgi Çorum’dan

 

Teknik Patron Hakan Kutlu yönetimindeki Erzurumspor, ligin en farklı galibiyetini Altay’a karşı 4 gollü galibiyetle alırken, en ağır yenilgisini Çorumspor deplasmanında aldı. Mavi-beyazlılar Ahmet Sağat, Ozan Sol, Thomas ve Eren Aydın’ın gollerine engel olamayarak sahadan 4-1 mağlup ayrıldı. Kaptan Mustafa Yumlu’nun golü Dadaşlara yetmedi.

 

Dört maçta kalesini gole kapattı

 

Erzurumspor, ligin ilk devresinde oynadığı 17 maçın dördünde kalesine gole kapattı. 0-0 biten Bodrum maçı, yine golsüz sona eren Şanlıurfa maçı olmak üzere, 1-0 kazandığı Boluspor müsabakası ile 1-0 galip geldiği Tuzla karşılaşmasında Dadaşlar kalesinde gol görmedi.

 

İşte Erzurumspor’un ilk yarıda oynadığı maçlar:

 

Erzurumspor, 2023-2024 sezonuna Giresun’da oynadığı Bandırma maçıyla ‘Merha’ dedi. Müsabaka Doğan Can Davas ve Mexer’in kendi kalesine attığı gollerle 1-1 bitti.

 

 

Mavi-beyazlılar ikinci haftada Bodrumspor ile 0-0 berabere kaldı.  Üçüncü haftada Oğuz ve Burak’ın golleriyle Manisa FK’ya 2-1 mağlup oldu. Dadaşların golü Yakup Kırtay’dan geldi. Dördüncü haftada Şanlıurfa’ya konuk olan Dadaşlar sahadan 0-0’lık sonuçla ayrıldı. Beşinci haftada Altay’la Kazım Karabekir’de karşılaşan Erzurumspor, Ege temsilcisini Celal, Eren Tozlu (2) ve Mikhail Rousheuvel’in golleriyle 4-0 yendi. 6.haftada Adana’da Junior Fernandes’in golüne engel olamayan Mavi-beyazlılar maçı 1-0 kaybetti.  Erzurumspor, 7. haftada Bolu Beyi’ni Eren Tozlu’nun golüyle evine 1-0’lık mağlubiyetle uğurladı.

 

8. Haftada Körfez’de Kocaelispor’la karşılaşan Erzurumspor Beridze ve Furkan Özhan’ın karşılıklı golleriyle sahadan 1-1 aydıldı. 9. haftada evinde Keçiörengücü’nden şok bir mağlibiyet alan Erzurumspor, Uerdi’nin golüne engel olamadı. 10. haftada Tozluspor deplasmanında Celal Hanalp’ın golüyle kazanan Erzurumspor oldu. 11. haftada Erzurumspor, Kuwas’ın golüne engel olamayarak Giresun deplasmanında 1-0 mağlup oldu. 12. haftada Dadaşlar, Göz-Göz’ü Eren Tozlu (2), Özgür Sert’in golleriyle evine 3-2’lik mağlubiyetle uğurladı. Göztepe’nin gollerine Taha’dan geldi.  13. haftada Sakarya’ya konuk olan Erzurumspor 2-2’lik eşitlikle sahadan ayrıldı.Sakarya’nın gollerini Del Valle ve Mikail atarken, Erzurumspor’un golleri Enen Tozlu ve Rousheuvel’den geldi. Mavi-beyazlılar 14. haftada Kazım Karabekir’de Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldı. Konuk takımın golünü Musa Çağıran attı. Erzurumspor’un golü ise Eren’den geldi. 15. haftada Erzurumspor deplasmanda Çorumspor’a Ahmet, Ozan. Thomas ve Eren Aydın’ın golleriyle 4-1 yenildi. Mavi-beyazlıların tek golünü Mustafa Yumlu attı. Erzurumspor 16. haftada Ümraniye ile Eren Tozlu ve Uğur Kaan’ın karşılıklı golleriyle 1-1 berabere kaldı. Mavi-beyazlılar 17. haftada Lider Eyüpspor karşısında Recep, Bruno ve Mete’nin golleriyle 3-0 mağlup oldu.

 

 

 

Nurullah Pala

Etiketler : #erzurumspor