Kültür & Sanat Haber Girişi : 09 Ağustos 2023 13:55

FOTOMARATON Erzurum başlıyor

FOTOMARATON Erzurum başlıyor
19-27 Ağustos 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Palandöken Kültür Yolu Festivali ve Fotomaraton Erzurum için geri sayım başladı.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 11 farklı şehirde  yaygınlaştırdığı Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, çok sayıda fotoğrafçının katıldığı fotomaraton etkinliğiyle kapılarını açtı.

FOTON Derneği tarafından gerçekleştirilecek FotoMaraton Erzurum etkinliği başladı. www.fotondernegi.com üzerinden kayıtları yapılacak olan etkinliğe, amatör ve profesyonel tüm fotoğraf severleri bekliyor.

Ercan Arslan, Mustafa Seven, Dr. Murat Han Er, Murat Kaya, Fatih Aslan gibi usta isimlerin Jüri üyesi  olarak yer aldığı etkinlikte, toplam 156 bin lira ödül dağıtılacak.

Fiziki kayıt işlemleri 19 Ağustos 2023’te saat 10.00’da Çifte Minareli Medrese meydanında başlayacak olan etkinlikte, Biletinial.com üzerinden kayıt yapıldığı için, bilgiler daha önceden tanımlı olacak.

Tüm fotoğrafların teslimi www.fotondernegi.com üzerinden 19 Ağustos 2023’te saat 23.59’a kadar gerçekleştirilecek , cep telefonu ile katılan katılımcılar fotoğraflarını ayrıca #PalandökenKültürYolu #FotoMaratonErzurum hashtagleri ile herkese açık Instagram hesapları üzerinden paylaşabilecek. Tüm fotoğrafların orijinal halleri (adı bile değiştirilmeden) internet sitesine yüklenmesi gerekiyor.

Palandöken Kültür Yolu Festivali kapsamında 19-26 Ağustos tarihleri arasında Erzurum’dan 50 fotoğrafçının eserlerinden oluşan sergi düzenlenecek.  Ayrıca Türkiye’nin dört bir yanından gelen usta isimlerle fotoğraf üzerine sunum ve söyleşi yapacak.

Ödüller: FotoMaraton Erzurum ödülleri aşağıdaki gibidir ve toplamda 156.000 TL ödül sağlanacak.

6 Tema (3 Dijital ve 3 Cep) Birincisine: 15.000 TL

6 Tema (3 Dijital ve 3 Cep) İkincisine:      7.000 TL

6 Tema (3 Dijital ve 3 Cep) Üçüncüsüne: 4.000 TL

 Ayşe Nur ERDOĞDU / PUSULA