Sağlık Haber Girişi : 11 Ocak 2024 16:29

Gebe Okulu 15.dönem mezunlarını verdi

Gebe Okulu 15.dönem mezunlarını verdi

Erzurum Şehir Hastanesi bünyesinde kurulan Gebe Okulu, 2022 yılı 5. dönem mezunlarını verdi. Gebe okuluna giden 6 anne adayı, 3 hafta süren eğitimlerini başarıyla tamamlayarak belgelerini aldı. Geçtiğimiz Mart ayında çılan ve ilginin her geçen gün arttığı Şehir hastanesi Gebe Okulunda eğitim alan anne adayları, mezun olma sevinci yaşıyor. Hastane bünyesinde faaliyet gösteren Gebe okulundan 6 Anne adayı daha  3 hafta süren eğitimlerini başarıyla tamamladılar.  Konu ile ilgili yapılan açıklamada, '' Gebe Okulumuz 2022 yılı 5. dönem mezunlarını verdi. Hastanemiz bünyesinde faaliyet gösteren Gebe okulumuzda 6 anne adayımız, 3 hafta süren eğitimlerini başarıyla tamamlayarak belgelerini aldılar. Eğitimimize katılan tüm anne  adaylarımıza teşekkür ediyor sağlıklı günler diliyoruz.'' denildi. 

HER GEÇEN GÜN İLGİ ARTIYOR

Bir süre önce Şehir hastanesinde hizmete başlayan "Gebe Okulu", Erzurum'da yaşamını sürdüren anne adaylarının ilgi odağı oluyor. Haftada iki gün hizmet veren okulda eğitimler devam edecek. Okulda, gebe kadınlara sağlıklı gebelik süreci ve sonrası ile ilgili eğitimler veriliyor, bilinçlendirmeler yapılarak anne adaylarının gebelik sürecini en hazırlıklı şekilde geçirmeleri sağlanıyor. Erzurum Şehir Hastanesi konu ile ilgili yaptığı açıklamada anne adaylarını okula bekledikler çağrısı yapmıştı. Açıklamada, " Anne adaylarımızı eğitmek ve bilinçlendirmek amacıyla oluşturulan 'Gebe Okulumuz' hizmete başladı. Hafta içi Salı ve Çarşamba günleri Saat13:00 ile 15:00 saatleri arasında hizmet verecek olan okulumuza tüm anne adaylarımızı bekliyoruz. Müracaat için Şehir hastanesi B blok -1 kat Doğum Eğitim birimi ve 0442 432 10 00 Dahili No: 2393-23940 telefonlardan iletişime geçilebilir." denilmişti.

GEBE OKULU PROGRAMI

Gebe okulu; tüm gebelerin, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemle ilgili konularda bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamayı, normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemeleri konularında bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlamaktadır. Anne adayları; bebeğinize kavuşup anneliğe adım atacağınız doğum anına doğru heyecanla ilerlerken, bu önemli süreci bilinçli, bilgili, huzurlu ve mutlu geçirmeniz özgüveninizi artıracak ve bilgisizliğin neden olduğu kaygıyı ortadan kaldıracaktır. Bu süreç kaygı-panik endişe dolu olmaktan çıkacak; mutluluk-paylaşım-pozitif duygular ile geçecek ve güzel bir anı olarak hatıralarınızda yer edecektir. Doğum doğal ve sağlıklı bir eylemdir. Doğumu nasıl algıladığınız çok önemli, bilinçaltınızda doğuma karşı oluşturduğunuz kaygı ve korkuları aşarak ve doğuma hazırlanarak doğum anının heyecanını ve bebeğinize kavuşmanın mutluluğunu yaşamanız doğumunuza hazırlanmanızla mümkün hale gelecektir. Hastanede açılan gebe okulunda "gebelik dönemi, doğuma hazırlık, yeni doğan bakımı, lohusalık dönemi" sınıfları bulunmaktadır. Gebelik sınıfında sağlıklı bir gebelik süreci için sağlıklı beslenme, gebelikte yaşanılan sorunlar ve çözüm önerileri, bebeğin gelişimi, gebelikte tehlike işaretleri v.b konularda eğitimler verilmektedir.

Sinan AYDIN