Spor Haber Girişi : 17 Nisan 2024 09:12

Göz-Göz matematik hesapları yapıyor

Göz-Göz matematik hesapları yapıyor
Erzurumspor’u 3-0 mağlup ettikten sonra Süper Lig için büyük avantaj sağlayan Göz-Göz, Tuzla beraberliği ile Süper Lig yolculuğunu uzattı. Ege temsilcisi şimdi matematik hesapları yapıyor.

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Göztepe A.Ş., Tuzlaspor ile 1-1 berabere  kalarak Süper Lig yolculuğunu bir hafta daha uzattı. Erzurumspor’u 3-0 mağlup ettikten sonra Süper Lig’e Eyüpspor’un ardından direk yükselecek ikinci takım olma yolunda avantaj sağlayan Sarı-kırmızılılar, 30. Haftada Tuzlaspor ile 1-1 berabere kalarak işi uzattı. Göztepe, gelecek hafta Giresunspor’u mağlup etmesi ve Trendyol 1. Lig’de de istediği matematiksel hesapların oluşması durumunda ikinci sıradan Süper Lig’e yükselecek. 60 puanla ligde  ikinci sırada bulunan İzmir temsilcisi,  Sakaryaspor’un  Erzurum deplasmanında puan kaybetmesiyle birlikte en yakın rakibiyle arasındaki puan farkını 8’e çıkardı. İzmir ekibi, Süper Lig için gün sayarken, bu hayaline hafta sonu oynanacak maçlar sonucunda ulaşabilir.

Bu hafta Süper Lig hasreti bitebilir

Ege Temsilcisi, 20 Nisan Cumartesi günü deplasmanda Giresunspor’u mağlup etmesi durumunda rakiplerinin maçlarını bekleyecek. Çorum FK’nın 21 Nisan Pazar günü Adanaspor’a yenilmesi, Sakaryaspor’un da Keçiörengücü karşısında puan kaybetmesi halinde Göztepe'de gözler, pazartesi günü oynanacak Kocaelispor müsabakasına çevrilecek. 22 Nisan Pazartesi günü de Kocaelispor, Ümraniyespor’a mağlup olması durumunda Göztepe, matematiksel olarak ligi ikinci sırada bitirmeyi garantileyecek ve bitime 3 hafta kala Süper Lig’e yükselecek.

İzmir’in en köklü ekiplerinden Göztepe, Süper Lige yükselirse,  2024-2025 sezonunda kuruluşunun 100. Yılında Süper Lig’de boy gösterecek.

 

Nesrin DEMİR