Şehir Gündemi Haber Girişi : 17 Eylül 2023 14:13

Gurme Fuarı'nda Erzurum standına büyük ilgi

Gurme Fuarı'nda Erzurum standına büyük ilgi
Van’da gerçekleştirilen ve Türkiye’nin çeşitli kentlerinden farklı lezzetlerin tanıtıldığı “Van Mutfak ve Gurme Fuarı” 2023’ün ikinci gününde Erzurum Standı büyük ilgi gördü.

 

 

Erzurum Ticaret Borsasının, üye firmalarıyla katılım sağladığı fuarda Erzurum Standı fuara damgasını vurdu. Yerel halkın ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği stant çalışmalarıyla takdir topladı. 

 

 

Misafirlerin isteklerine yetişmekte zorluk çeken üye firmaların imdadına Başkan Oral yetişti. Üye firma temsilcileri ile birlikte Erzurum’a ait tescilli coğrafi işaretli yöresel ürünlerin tanıtımını yaparak ürünlerin müşteriye sunulmasına katkı sağladı. 

 

 

Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, Meclis Başkanı Yavuz Güney, üye firma yöneticileri ve kadın kooperatifleriyle beraber Van TSO standına ziyarette bulundu. Ziyarette fuara konuk il olarak davetli olan Erzurum’un bu kadar geniş bir katılım sağlamalarından mutlu olduğunu dile getiren Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva “ Konuk ilimiz Erzurum davetimizi kırmayıp yoğun katılımıyla fuarımıza renk kattı, canlılık oluşturdu, Van Gurme Fuarını adeta Erzurum Gurme Fuarına  dönüştürdü, Başkanımız Sayın Hakan Oral’a çok teşekkür ederim” dedi. 

 

 

Ziyaret sonrasında Van TSO Başkanı Necdet Takva ve ekibi Erzurum Standına iade-i ziyaret gerçekleştirdi. Erzurum’a ait coğrafi işaretli yöresel ürünlerin tadımını gerçekleştirdikten sonra fuar önünde kurulan cağ kebabı standına gidildi. 

 

 

Başkan Takva, ETB Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral ve Meclis Başkanı Yavuz Güney ile birlikte cağ kebabı ocağının başına geçerek hünerlerini gösterdi.

Ayşe Nur ERDOĞDU / PUSULA