Cumhurbaşkanı Erdoğan, son yıllarda çatışmalar, kardeş kavgaları ve Gazze’de yaşanan insanlık dışı olaylarla anılan coğrafyanın yeniden huzura kavuşması için samimiyetle çalıştıklarını belirterek, “İnsanlık tarihiyle yaşıt bir bölgenin kadim sakinleri olarak, coğrafyamızın tekrar bir selam yurdu, yeniden bir güven ve esenlik yurdu olması için hüsnüniyetle çalışıyoruz” dedi.
Suriye’de yaşanan sürece de değinen Erdoğan, yaklaşık 14 yıldır istikrara hasret kalan komşu ülkenin barış ve huzura en kısa sürede kavuşmasının en büyük temennileri olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aynı kıbleye yönelen Suriyeli kardeşlerimizin birlik ve kardeşlik içinde aydınlık geleceklerini omuz omuza inşa etmeleri bizim samimi arzumuzdur” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye konusunda Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün’ün de Türkiye ile benzer hassasiyetleri taşıdığını görmekten memnuniyet duyduğunu belirterek, “Suriye’nin huzuru için bu üç ülkeyle inşallah birlikte hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.

