Son Dakika Haber Girişi : 28 Ocak 2024 14:49

İstanbul'da kiliseye silahlı saldırı!

İstanbul'da kiliseye silahlı saldırı!

İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Maskeli 2 kişi tarafından hedef alınan C.T. vurularak hayatını kaybederken, saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı. Olaya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz" ifadesini kullandı.

 

İstanbul Sarıyer Büyükdere Mahallesi'nde bulunan Santa Maria Kilisesi'ne Pazar ayini sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 kişi can verirken polis kaçan saldırganları arıyor.

İstanbul Sarıyer'deki İtalyan kilisesine silahlı saldırı! 1 kişi hayatını kaybetti, polis saldırganların peşinde

 

SALDIRGANLARIN HEDEFİ OLAN 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

 

Ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından vurularak hayatını kaybederken, çok sayıda polis olay yerine sevk edildi.

 

İstanbul Sarıyer'deki İtalyan kilisesine silahlı saldırı! 1 kişi hayatını kaybetti, polis saldırganların peşinde

 

YERLİKAYA: SALDIRGANLARI YAKALAMAK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

 

Gelişmeyi sosyal medya hesabı X üzerinden duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Bakan Yerlikaya'nın paylaşımı şu şekilde;

 

İstanbul Sarıyer'deki İtalyan kilisesine silahlı saldırı! Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi

 

VALİ GÜL: YARALIMIZ YOK

 

İstanbul Valisi Davut Gül de canlı yayında yaptığı açıklamada, "Tek kişiye saldırı oldu, yaralı yok. Failler bulunacak ve adli makamlara teslim edilecek." dedi.

 

Olayın nasıl gerçekleştiği sorusuna ise Gül şu yanıtı verdi: "2 maskeli kişi, 1 kişiye ateş ediyor ve şahıs hayatını kaybediyor. Polis ve savcılarımızın araştırmaları devam ediyor."

 

 

Kaynak: haberler.com