Kategoriler Haber Girişi : 13 Şubat 2017 12:45

KARDAN ERZURUM SOKAĞI VE Prof. Dr. MUSTAFA BOLAT RÖPORTAJI KARDAN ADAM’DA

KARDAN ERZURUM SOKAĞI VE Prof. Dr. MUSTAFA BOLAT RÖPORTAJI KARDAN ADAM’DA

   Erzurum’un ev sahipliği yaptığı, bu yıl 13.sü düzenlenen EYOWF(Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali) 2017 şehirde yankılarını sürdürmeye devam ediyor.

   

     Erzurum’un ev sahipliği yaptığı, bu yıl 13.sü düzenlenen EYOWF(Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali) 2017 şehirde yankılarını sürdürmeye devam ediyor.

     EYOWF için Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünce Erzurum tarihinden esinlenilerek yaklaşık 350 kamyon dolusu kardan yapılan “Erzurum Sokağı” bu gün saat 18.30  ziyaretçilerin beğenisine açılıyor.

     Yapımcılığını ve sunuculuğunu Salih Yalçın’ın yapmış olduğu “Kardan Adam” programı, bu sezonki 7. bölüm çekimlerinde Atatürk Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesinde yer alan kardan Erzurum Sokağını izleyicileriyle buluşturdu. Birbirinden güzel görüntülerin yer aldığı programda kardan Erzurum Sokağı’nın yapımında ekibiyle çaba gösteren Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Bulat ile bir de röportaj yapıldı. Kardan Erzurum Sokağı hakkında bilgi veren Prof.Dr. Bulat: “2017 Erzurum EYOWF vesilesiyle rektörümüz sayın Prof.Dr Ömer Çomaklı hocamız şehrin kültürünü yansıtan, şehrin küçük bir özeti niteliğinde bir sokak yapmamızı bizden istedi. Biz de bunu yaklaşık 12 Ocak’tan itibaren bir aylık sürede 10’u hoca olmak üzere toplam 32 kişiyle birlikte sabah 8 akşam 11’e kadar geceli gündüzlü çalışarak yaklaşık 350 kamyon kar kullanarak inşa ettik.” dedi.

     Prof.Dr. Bulat sözlerine şöyle devam etti: “Burada; Erzurum Evleri, Erzurum Kalesi, Çifte Minareli Medrese, Yakutiye Medresesi, Erzurum Hamamları, Taşhan, Lala Paşa Camii ve Erzurum’un tarihi kapıları tasarlandı. EYOWF için Erzurum’a gelecek konuklar için Erzurum’u tanıtan böyle bir ortam oluşturuldu.”

Prof.Dr.Bulat: “ Buz müzesi benim 25 yıllık hayalim.”

     Bulat: “Buraya 100 blok buz getirterek Erzurum’un kültürüne ait yapıları ve objeleri bazı çalışmalarda da soyutlayarak ortaya koyduk. Bu nokta da bir eksiğimiz göze çarptı, Erzurum’un bir buz müzesine ihtiyacı var. Bu buz müzesi benim 25 yıllık hayalim. Bu müzenin içerisinde buz üretim bölümü, buz atölyesi ve buz sergileme alanı yer almalı. Böyle bir şey olursa Türkiye’de sadece Erzurum’da yer alan bir ilk olur ve bu da Erzurum’un turizmine müthiş bir potansiyel katar.”dedi.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.