Kategoriler Haber Girişi : 06 Nisan 2017 17:55

Kritik açıklama! Gerekirse bedelli askerlik gibi…

Kritik açıklama! Gerekirse bedelli askerlik gibi…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin 18 yaş eleştirilerine cevap vererek, “Parlamento üyeliği de en az askerlik kadar saygındır. Oraya gelen gençlerimiz bir vatani görevi yapmaya geliyorlar. Bununla ilgili gerekirse farklı yasal düzenleme yapılır. Bedelli askerlikle ilgili bedel konuluyorsa, buna yönelik de yapılır. Yasal düzenlemeyle olur.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin 18 yaş eleştirilerine cevap vererek, “Parlamento üyeliği de en az askerlik kadar saygındır. Oraya gelen gençlerimiz bir vatani görevi yapmaya geliyorlar. Bununla ilgili gerekirse farklı yasal düzenleme yapılır. Bedelli askerlikle ilgili bedel konuluyorsa, buna yönelik de yapılır. Yasal düzenlemeyle olur.” dedi.

Balıkesir’de Kuva-i Milliye Meydanı’nda toplu açılış yapan ve vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki yıllık hasretin ardından Balıkesir’de bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “2 milyar 645 milyon lira toplam yatırım bedeli olan 38 kalem eser ve hizmetin toplu açılışını daha önce yapmıştık. Balıkesir hiç yerinde saymıyor. Yeni eserlerle, yeni projelerle Balıkesir ilerlemeye, gelişmeye devam ediyor. Bakanlarımızın yanında büyükşehir ve ilçe belediyelerimizle sizin için var güçleriyle çalışıyor. Biz de her fırsatta sizlerin mutluluğuna ortak oluyoruz. Toplam yatırım bedeli 1 milyar 281 milyon lira olan 78 ayrı projenin toplu açılış törenini gerçekleştiriyoruz. Eğitimde 418 derslik 200 öğrenci kapasiteli pansiyon, toplu konutta Bandırma ve Gönen’de tamamladığımız 692 konutu müştemilatıyla bugün hizmete açıyoruz. Enerji iletim hatlarını, müftülük binalarını, cami restorasyonlarını, futbol sahalarını, köprülü kavşaklarını resmen sizlerin istifadesine sunuyoruz. Belediyelerimizin şehrimize kazandırdığı 850 milyon lira olan köprü, yol,sosyal konut projelerini, spor tesisleri, parkları, toptancı halini, atık su arıtma tesislerini resmen bugün açıyoruz. Balıkesir için bunlar yeterli değil. Bugün size 2 büyük müjdem daha var. Balıkesir’in İvrindi, Havran, Edremit, Burhaniye, Kepsut, Bigadiç ve Erdek ilçelerine önümüzdeki yıl doğalgazı veriyoruz. Bu ilçelerimizi de doğalgazın temizliği rahatlığı ile tanıştırıyoruz. İkinci müjdemiz sağlıkla ilgili, toplam yatırım bedeli 250 milyon lira olan 1000 yataklı şehir hastanesinin açılışını gerçekleştiriyoruz” diyerek yatırımlar hakkında bilgi verdi.

“PARLAMENTO ÜYELİĞİ DE VATANİ GÖREVDİR”

Ana muhalefet liderine yüklenen Erdoğan, “Gençlerimizin oy kullanmasına karşı çıkıyorlar. Şimdi (Karşı çıkmıyoruz) diyor. (Parlamentoya girdiğinden ömür boyu maaş almasına veya askere gitmemesine karşı çıkıyoruz) diyor. Burada parlamento üyeliğine saygısızlık yapıyor. Neden? Çünkü parlamento üyeliği de en az askerlik kadar saygındır. Oraya gelen gençlerimiz bir vatani görevi yapmaya geliyorlar. Bunu yaparken, bunlara bu şekilde yaklaşım doğru mu? Bununla ilgili gerekirse farklı yasal düzenleme yapılır. Bedelli askerlikle ilgili bedel konuluyorsa, buna yönelik de yapılır. Yasal düzenlemeyle olur. Onu gerekçe gösterip engellemeye kalkma. Zaten engelleyemeyeceksin. Çünkü millet kararını verdi. Sadece erkekler gitmeyecek, kızlarımız da parlamentoya gidecek. Çok çalışacağız. Torpil yok burada . hak eden gidecek. Balıkesir 16 Nisan’da ülkesine sahip çıkıyor mu? Balıkesir 16 Nisan’da Avrupa’ya şöyle şiddetli bir şekilde yan gözle bakıyor mu? Balıkesir 16 Nisan’da terör örgütlerinin heveslerini kursaklarında bırakıyor mu? Büyük Türkiye için evet mi? Güçlü Türkiye için evet mi? Müreffeh Türkiye için evet mi? İstikrarlı Türkiye için evet mi?” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU DÖNEMİNDEKİ SSK’LARIN HALİNİ GÖSTERDİ

Balıkesir’in sağlıkta çağ atlayacağını ifade eden Erdoğan, “Siz eski günleri bilmezsiniz gençler. Ah bu hastanelerde neler çektik! Ama şöyle yaşı 35 üzerinde olanlar o kara günleri çok iyi hatırlar. Ekranda ana muhalefet liderinin genel müdür olduğunda hastanelerin durumunu göstermek istiyorum. Komşularınıza bunları anlatın. 10 yıl önce SSK hastaneleri daha iyiydi. Hastanelerin haline bak. Başta kim var? Kılıçdaroğlu. Kullanılmış poşeti 25 bin liraya o zamanın parasıyla satıyorlar. Şu anda böyle bir hastanemiz var mı? İşte 16 Nisan’da bunları tamamen sildik, süpürdük. Daha iyisine ulaşmak için evet mi? İşte bugün böyle bir hastaneyi açıyoruz. Bin yataklı ultra modern bir hastaneyi açıyoruz. Savaş Ay burada bunların hepsini ortaya koydu. Hangi yüzle meydana çıkıyorsun, hangi yüzle bu millete konuşuyorsun? Muayene sırası almak için gece yarısı kuyruğa girmek gerekiyordu. Doktor bulsan ilaç yoktu, ilaç bulsan alacak para yoktu. Bu ülke hastaların tedavi ücretini ödeyemediği için hastaların rehin kaldığı dönemi yaşadı. Bunlar yaşandı. Hatta hasta öldüğünde, ölünü bile alamazdın. Ödeyeceksin parayı, ancak ölüyü öyle alacaksın. Yav öldü işte be! Bunları yaşadık. Kimler vardı? İşte bunlar vardı” diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.