Kültür & Sanat Haber Girişi : 31 Ekim 2022 14:32

KURSDER Erzurum'dan 'Eğitim' vurgu

KURSDER Erzurum'dan 'Eğitim' vurgu
Özel eğitim kurumlarının artırılması ve eğitim öğretime katkı sağlaması amacıyla kurulan KURSDER, Erzurum’da da çalışmalarına başladı.

Kısa adı KURSDER olan Özel Öğretim Kursları ve Muhtelif Kursları Geliştirme Derneği Erzurum İl Başkanlığı görevine getirilen Ayşe Kavaz, eğitimde nitelikli işgücü ve uzman ekiplerin önemine değindi. Yaklaşık 2 yıl önce kurulan ve Erzurum'da ve ülke genelinde faaliyetlerini sürdüren KURSDER'in eğitimin dışında hiçbir amacının olmadığına vurgu yapan Kavaz, “Ülkemizde yetişen ve yetişecek olan yeni nesillerin, aklın ve bilimin ışığında düşünebilip hareket eden, bilimsel açıdan olduğu gibi sosyal ve kültürel açıdan da tam donanımlı bireylerden oluşmasına, bu bireylerin eğitim aşamalarında bir üst kademeye bu donanımla ulaşmasına büyük katkı sağlayan özel öğretim kurumlarının sayısını arttırmak ve bu kurumların niteliklerini en üst düzeye çıkarmayı misyon edindik. Bunun yanında şehrimize ve ülkemize hizmet ederken Türk Eğitim Öğretim Sisteminin temel amaçlarını benimseyen çalışmalarımızda, alanlarında uzman, her biri mesleğini layıkıyla yaparak öğrencileri bir üst kademeye tam donanımlı hazırlayabilen, kendilerinin ve öğrencilerin hak ve ödevlerini koruyabilen öğretmenlerle öğrencileri en uygun eğitim ortamlarında buluşturmayı sağlıyoruz. Tüzüğümüze göre; öncelikle eğitim-öğretim kadrosunu iyileştirmek, fiziki ortamını iyileştirmek, eğitim araç ve gereçlerini-çağdaş eğitim standartlarına uygun ortam sağlamak, ilkeli eğitim yapmak, öğrencisine,  velisine, personeline  ve öğretmenine hiçbir şekilde mağduriyet yaşatmamak ve üyeler arasında dayanışmayı yardımlaşmayı sağlamak yer alıyor.”' dedi

EĞİTİM DIŞINDA HİÇBİR ÇALIŞMAYI BENİMSEMİYORUZ
Derneklerinin, eğitimin dışında hiçbir amacı, çalışması, ve uygulaması olmayacağına vurgu yapan KURSDER Başkanı Kavaz, hedeflerine ulaşmak için kent eğitimini önemseyen tüm duyarlı insanların, kurum ve kuruluşların destek vermesi çağrısında bulundu. Özel öğretim kurslarının sağlıklı, doğru ve verimli işleyişini sağlamak, Erzurum’un eğitimini ilgilendiren ve tüm çalışmaları, ortak çatı altında buluşarak yapmak, eğitim başarısını en yüksek seviyelere çıkarmak olduğunu dile getiren Kavaz, sözlerini şöyle sürdürdü. “Öğrencilerin ve velilerin kafasını karıştıran ve şehrimizin eğitimine itibar kaybettiren karmaşık söylemleri ortadan kaldırmak, sınavlara hazırlanan öğrencilerin, daha sağlıklı ve net takvime göre plan ve program yapmalarını sağlamak ve ilimizdeki resmi kurum ve kuruluşlarla daha sağlıklı iletişim kurarak, zamanında doğru sonuçlar almak, bütün resmî kurumları ziyaret ederek amacımızı anlatarak desteklerini rica etmektir. İnşallah birliktelik ve dayanışma ile bu kente başta eğitim alanı olmak üzere tüm alanlarda katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bizim buna inancımız tamdır. Bu süreçte ve sonrasında birlikte Erzurumumuz için, eğitim kurumlarımız ve öğrencilerimiz için elimden geleni yapacağız. Yakın zamanda ilçe milli eğitim müdürümüz çok kıymetli Cihan Kıvanç beyefendiyle görüştük. Bizi çok güzel ağırlayan kıymetli hocama KURSDER hakkında bilgi verdik ve milli eğitim okulları ile özel öğretim kurumları biri birlerinin rakipleri değil paydaşları ve bütünleridir biz milli eğitim okulları ile Erzurum'un başarısını artırmak için her türlü iş birliğine hazırız KURS DER olarak  Milli Eğitim okullarında ihtiyacı olan kütüphanelere kitap  bağış yapmak zaman zaman deneme desteği vermek ve işbirliği içerisinde olmayı istiyoruz dedik. Olumlu fikirlerimizi samimiyetle destekleyen müdürümüze buradan tekrar teşekkür etmek istiyorum”