Eğitim Haber Girişi : 15 Kasım 2022 10:24

Mehmet Gürgür Hafızlık ve Gençlik Merkezi hayırseverlerin yardımlarını bekliyor

Mehmet Gürgür Hafızlık ve Gençlik Merkezi hayırseverlerin yardımlarını bekliyor
Yaklaşık dört yıl önce Aziziye İlçesi’nde Erzurum'un kıymetlerinden, Lalapaşa Camii Emekli İmamı ve Caferi'ye Kur'ân Kursu'nda sayısız Hâfız yetiştiren, Şeyh'ul Kurrâ Mehmet Gürgür Hoca Efendi'nin adı ile kurulan ve onunda katılımı ile temelleri atılmıştı

Hafızlık ve Gençlik Merkezi, inşaatı zor şartlarda devam ettirilmeye çalışılıyor. İçinde olimpik yüzme havuzu ve çok sayıda sosyal alanı barındıran 400 yataklı Mehmet Gürgür Hafızlık ve Gençlik Merkezi hakkında Aziziye İlçe Vaizi ve Proje Sorumlusu Yunus Korkmaz’ın organizatörlüğünde devam ettirilen tesis inşaatı pandemi nedeniyle ağır aksak ilerliyor. İnşaat maliyetlerinin dört kat artması nedeniyle bitirilmesinde istenilen düzeye gelinemediğini söyleyen Korkmaz, hayırseverlerin yardımlarını ve ilgisini bekliyor. Bu yatırım sayesinde Kuran-ı Kerim eğitimlerinin verileceğini ve büyük din alimlerinin yetişmesine vesile olunacağını diye getiren Korkmaz, “Erzurum’da tüm hayırseverlerin bu tesisin bitirilmesine katkı sağlamasını istiyoruz. Bütün gücümüzü buranın bitirilmesine vermeliyiz” dedi.


Yeni Mehmet Gürgür’ler yetişecek
Erzurum’un Kur’an ve hafız ocağı olduğunu vurgulayan Korkmaz, "Erzurum kilidi mülk-i İslam'ın, Erzurum derbend-i ehl-i İslam'ın sözleriyle tanıtılan ve çocukların küçük yaştan itibaren Kur'an-ı Kerim'i okuyup öğrenmelerine önem verilen, hafızlarıyla meşhur bir yerdir. Bu hafızların yetişmesinde merhum Mehmet Gürgür hocamızın önemli bir yeri vardır. Yetiştirdiği yüzlerce hafızla İslam’a ve Kur’an’a hizmet etmiştir. Ömrünü Kur’an’a adayan öncü bir alim olan Mehmet Gürgür hocamızın ismiyle müsemma bu merkez de Kur’an bülbüllerinin yetişmesine büyük katkı sunacaktır. Bir şehrin hocasına vefasını ve Kur’an’a olan sevdasını bir kez daha ortaya koyduğu bu projeye katkı ve destek veren tüm hayırseverlere ve emeği geçenlere teşekkür ediyor, bir an önce tamamlanmasını temenni ediyorum." dedi.