• Dönerci Hacı Baba
Gündem Haber Girişi : 16 Şubat 2023 14:05

Mehmetçik Yaraları Sarmak İçin Antakya’da Yoğun Görev Yapıyor

Mehmetçik Yaraları Sarmak İçin Antakya’da Yoğun Görev Yapıyor

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan olan ve toplamda 10 ili etkileyen depremlerin ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinin arama kurtarma, yaşam destek ve sağlık faaliyetlerine yönelik yoğun katkısı devam ediyor.

https://www.youtube.com/watch?v=oEpt3BZIR-g

 

Depremin ardından Millî Savunma Bakanlığı bünyesinde kurulan Afet Acil Durum Kriz Masası ile gelen taleplere yanıt verilirken, bölgeye arama kurtarma ekiplerinin ulaştırılması için hava ve deniz "yardım koridorları” oluşturuldu.

Bununla birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri depremzedelere yardım için seferber oldu. Depremin etkilediği bölgelerde vatandaşlara sıcak yemek, kumanya ile ekmek dağıtıldı.

Ayrıca bölgelere gönderilen sahra mutfakları faaliyetlerine başladı. Bunlarla birlikte seyyar tuvalet, seyyar banyo da depremden etkilenen bölgelere sevk edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, yardımların hızlı şekilde depremzedelere ulaştırılması için lojistik destek üsleri kurdu. 8 ilde kurulan 19 lojistik üssünde bölgeye gönderilen yardımlar sınıflandırılıyor. Daha sonra yardımlar AFAD koordinesinde askeri araçlarla ihtiyaç duyulan bölgelere hızla sevk ediliyor.

BAKAN AKAR’DAN LOJİSTİK ÜSSÜNDE İNCELEME

Hatay’daki Serinyol kışlasında kurulan lojistik üssünde beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile incelemelerde bulunan Bakan Akar, çalışmalara ilişkin 8’inci Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Mete’den brifing aldı.

Hatay’daki 8’inci Komando Tugay Komutanlığının emrine değişik birliklerden gelen 8 komando taburunun da verildiğini ifade eden Tuğgeneral Mete, “Hatay’da 2 bin 723 personelimiz görev yapıyor. Değişik bölgelerde toplam 1200 olmak üzere 5 çadır kent kurduk. 11 mutfak 3 seyyar fırınla hizmet veriyoruz. Günlük ekmek üretimimiz 15 bin, yemek üretimimizi 10 bin kapasiteye çıkardık ve Antakya’da muhtelif yerlerde yemek ve ekmek dağıtımı hizmetini yürütüyoruz.” diye konuştu.

Gönderilen yardımları köylere de ulaştırdıklarını aktaran Tuğgeneral Mete, şunları kaydetti:

“Kurduğumuz çadır kentlere yangın söndürme cihazları, su depoları ile seyyar banyo ve tuvaletleri taşıdık. Şehrimizdeki iki büyük hastanenin su ihtiyacını karşılıyoruz. Tankerlerimizle düzenli su taşıyor orada düzenli olarak suların akmasını sağlıyoruz. Köylere şu ana kadar toplam 1516 araçla yardım yaptık. Bu kapsamda dün 445 noktaya ulaşarak yardım malzemesi bıraktık. AFAD ile koordine halindeyiz. Yeni çadır kent talepleri var. Lojistik üssümüze yeni gelen çadırlar var. Yerlerin belirlenmesinin ardından çadır kurma faaliyetlerimize devam edeceğiz.”

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar da çalışmalardan dolayı Mehmetçiği kutladı.