Gündem Haber Girişi : 28 Mart 2023 22:53

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TSK İnsani Yardım Tugayı ile Yaptığı İftarda Konuştu

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TSK İnsani Yardım Tugayı ile Yaptığı İftarda Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Yardım Tugay Komutanlığına gelişinde Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler tarafından karşılandı.

 

 

Tören mangasını selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra “asrın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerde birçok insanı enkaz altından kurtaran Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Yardım Tugay Komutanlığının Doğal Afet Arama Kurtarma Taburu ile taburdaki arama kurtarma köpeklerine ilişkin bilgi aldı.

Ezanın okunması sonrasında yapılan yemek duasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmetçik ile iftar yaptı.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar da iftar sonrası yaptığı konuşmada, “asrın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin ardından Mehmetçiğin hızlı bir şekilde bölgeye intikal ederek süratle milletinin yanında olduğunu, yardımına koştuğunu belirtti.

Bakan Akar, kahraman Mehmetçiğin depremin yanı sıra hudut güvenliği, Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinde terörle mücadele operasyonları ile denizlerde ve semalardaki hak, alaka ve menfaatlerin korunmasına yönelik faaliyetlerini aralıksız sürdürdüğünü ifade etti.

Depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa dileklerini ileten Bakan Akar, “Tarih boyunca maruz kaldığımız tüm felaket ve zorlukları nasıl birlik ve beraberlik içerisinde bertaraf edip üstesinden geldiysek bu felaketi de zatıalilerin liderliğinde çalışmalarımızı yoğun şekilde, artan bir tempoda yaparak en kısa zamanda hayatın normalleşmesine katkı sağlayacağız.” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Yardım Tugay Komutanlığındaki iftara Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanı sıra Kuvvet Komutanları da katıldı.