Gündem Haber Girişi : 16 Ocak 2023 18:56

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Londra Büyükelçiliğimizi Ziyaret Etti

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Londra Büyükelçiliğimizi Ziyaret Etti

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallece'ın daveti üzerine İngiltere'ye resmî bir ziyaret gerçekleştiriyor.

 

İngiltere Savunma Bakanı Wallece ile görüşecek olan Bakan Akar öncesinde Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği’ni ziyaret etti. Büyükelçi Ümit Yalçın’dan çalışmalara ilişkin bilgi alan Bakan Akar’a ziyaretinde Millî Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere de eşlik etti.

Bakan Akar buradaki ziyaretin ardından İngiltere Savunma Bakanlığına geçecek. Wallace tarafından askerî törenle karşılanacak olan Bakan Akar, mevkidaşı ile önce baş başa görüşecek, ardından birlikte heyetler arası görüşmelere başkanlık edecekler.

Görüşmelerde ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik ile savunma sanayisinde iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunulacak.

Bakan Akar, 6-7 Ekim’de Londra’yı ziyaret etmiş, İngiltere Savunma Bakanı Wallace ile bir araya gelmişti. Londra’daki toplantının devamı niteliğinde İngiltere Savunma Bakanı Wallace da 26 Ekim'de İstanbul'a gelerek Bakan Akar ile görüşmüştü.