Gündem Haber Girişi : 10 Nisan 2023 16:22

Millî Savunma Bakanlığı Dijital Gösterim Merkezi, “Yüzyılın Gücü, Cesaretin Teknolojisi” için Kapılarını Vatandaşlarımıza Açıyor

Millî Savunma Bakanlığı Dijital Gösterim Merkezi, “Yüzyılın Gücü, Cesaretin Teknolojisi” için Kapılarını Vatandaşlarımıza Açıyor

Savunma Sanayimiz tarafından yerli ve millî imkânlarla hayata geçirilen ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından da kullanılan silah sistem ve araç teknolojileri Ankaralılarla buluşuyor. Armada Alışveriş Merkezinin otoparkında kurulan Millî Savunma Bakanlığı Dijital Gösterim Merkezinin açılışı Sn. Bakanımız Hulusi Akar tarafından gerçekleştirilecek. Açılışa müteakip 11 Nisan Salı günü saat 11.00’den itibaren Dijital Gösterim Merkezi ziyaretçilerini ağırlayacak.

 

 

Millî Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan Dijital Gösterim Merkezi üç kapalı ana bölümden oluşuyor.

Ziyaretçiler, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki yerli ve millî silah, donanım, teçhizat, araç, gereç ve mühimmatı tam anlamıyla bir dijital görsel deneyimlerle yakından tanıma fırsatı buluyor.

Teknolojinin son imkânları kullanılarak hazırlanan MSB Dijital Gösterim Merkezinde, Millî Savunma Üniversitesine girerek TSK bünyesine katılmak isteyen gençlere yönelik danışmanlık hizmeti de veriliyor. Kariyerini millî savunma sanayisinde sürdürmek isteyenlere ise rehberlik hizmeti sunuluyor.

MSB Dijital Gösterim Merkezinde ziyaretçiler, kapalı alanın dış köşesindeki LED ekranda TSK envanterinde bulunan yerli ve millî silahların üç boyutlu içeriklerini izleyebiliyor.

Özel LED ekrana göre geliştirilen üç boyutlu içerikler, milletimize güven ve gurur veren silahları görsel efektlerle unutulmaz kılıyor.

MSB DİJİTAL GÖSTERİM MERKEZİNİN GİRİŞ BÖLÜMÜ

MSB Dijital Gösterim Merkezi üç bölümden oluşuyor. Ziyaretçileri yürürken çepeçevre ekranla saran giriş bölümündeki tünelde 3D video mapping görsel efektler, özel animasyonlar ve ses efektleri kullanılarak etkileyici bir deneyim sunuluyor.

Ziyaretçiler, TSK’nın kara, deniz ve havadaki gücünü görerek, hissederek Millî Muharip Uçak (MMU), TCG Anadolu Gemisi, Atak Helikopteri ve Altay Tankı gibi projelere ait görüntüler arasında ilerliyor.

İkinci bölümde TSK envanterinden seçilen millî ve yerli araçların maketleri ayrı ayrı alanlarda sergileniyor. Araçların sahip olduğu yetenekler de maket üzerine ve arka plana 3D video mappingler aracılığıyla ziyaretçilere aktarılıyor.

Üçüncü bölümde TSK’nın envanterinde bulunan yerli ve millî silahların tanıtıldığı alan, ziyaretçileri karşılıyor. Alanın merkezinde bulunan dairesel özel ekranda, silahların NATO standartlarındaki yüksek teknolojisi ve üst kabiliyetleri anlatılıyor.

Alanda bulunan sergileme ünitelerindeyse namlulu silahlar, mühimmat ve diğer savunma füze sistemleri ile diğer savunma araçlarının üç boyutlu maketlerine, detaylı özelliklerine ulaşılabiliyor.

Sergide, TSK envanterinde bulunan yerli ve millî silahların kapasiteleri tanıtılıyor. Türkiye’nin ve TSK’nın büyüyen gücünün en etkin bir şekilde yakından tanınması sağlanıyor.

Sergi çıkışında “Türkiye Yüzyılı” enstalasyonu yer alıyor. “Yükselen Türkiye” ve bu yükselişi mümkün kılan değerleri bir araya getiren enstalasyon, MSB Dijital Gösterim Merkezinin final bölümünü oluşturuyor.

SERGİLENECEK ARAÇ, GEREÇ, SİLAH, DONANIMLARDAN BAZILARI ŞUNLAR:

KARA KUVVETLERİ

Kirpi,

Kirpi II METİ,

Kayı Sınır Güvenlik,

Zırh Kapı,

Kalkan,

EİRS,

MEMATT,

Siper Filo Kontrol,

Siper Atış Kontrol,

Siper Arama,

BARKAN,

RETİNAR Kara Gözetleme Radarı,

BORAN OBUS,

NEB Bomba,

MK80 Bomba,

OZOK El Bombası,

3700 El Telsizi,

KAPGAN,

ACAR İHA Tespit Radarı,

Proton Elic Tünel Tespit Cihazı,

ACROB Hafif Sınıf İnsansız Kara Aracı.

DENİZ KUVVETLERİ

AKYA Milli Modern Ağır Sınıf Denizaltı Torpidosu,

Lojistik Destek Gemisi,

BARBAROS Fırkateyni,

Yüzer Havuz,

ULAQ SIDA,

Derya Gemi Denizde İkmal Muharebe Destek Gemisi,

ASBOT 3D,

Gökdeniz Yakın Hava Savunma Sistemi,

Denizgözü Ahtapot-S Elektro-optik Keşif ve Gözetleme Sistemi,

Serdar DGR Deniz Sahil Gözetleme Radarı.

HAVA KUVVETLERİ

TS 1400,

PD 170 Diesel MTR,

AKSUNGUR,

ANKA S,

GÖKTÜRK,

ASELPOD,

HÜRKUŞ,

HAVA SOJ Elektronik Hava Destek Jeti,

BAHA,

ROKET,

HİSAR O - Orta irtifa Hava Savunma Füze Sistemi,

HİSAR A - Alçak irtifa hava savunma füze sistemi,

Bora Füze Sistemi,

HGK,

Gökçe Güdümlü Füze,

L-UMTAS & UMTAS Füze Sistemleri,

MAM-L Mini Akıllı Mühimmat,

YALMAN,

MIZRAK.

Millî Savunma Bakanlığı Dijital Gösterim Merkezine ilişkin tüm detayları “ www.cesaretinteknolojisi.com “ adresinden takip edebilirsiniz.