Gündem Haber Girişi : 18 Mayıs 2023 20:46

“Milletimizin her kesiminin sıkıntılarını çözmek için gece-gündüz çalışıyoruz”

“Milletimizin her kesiminin sıkıntılarını çözmek için gece-gündüz çalışıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul Ulaşım Sektörü Buluşması” programında yaptığı konuşmada, “Biz, sadece ve sadece ülkemize eser kazandırmanın peşindeyiz. Milletimizin her kesiminin sıkıntılarını çözmek, taleplerine cevap vermek, beklentilerini hayata geçirmek için gece-gündüz çalışıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “İstanbul Ulaşım Sektörü Buluşması” programına katıldı.

Programda yaptığı konuşmada, milletin 14 Mayıs’ta sandık başına gidip iradesini beyan ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çoğunluğu 322 milletvekili ile Cumhur İttifakı’na vererek, yasamada nasıl bir tablo istediğini gösterdi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde, en yakın rakibimize 2 milyon 520 bin fark atmamıza, yüzde 49,5 oy almamıza rağmen, sistemin yüzde 50 artı 1 oy şartı sebebiyle iş ikinci tura kaldı. Milletimizin bu iradesinin de başımızın üstünde yeri vardır” dedi.

“MİLLETİMİZİN EMRİNDEYİZ, ONUN HİZMETKÂRIYIZ”

İkinci turda rekor bir oy ve oranla milletin Cumhurbaşkanlığı görevini tekrar beş yıllığına tevdi edeceğine inandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: “Bunun için şimdiden; ülkemize kazandırdığımız eserlerin yarım kalmaması için neler yapacağımıza bakıyoruz.  Milletimizin dertlerini, sıkıntılarını, sorunlarını çözecek hizmetleri daha da ileriye taşımak için neler yapacağımıza bakıyoruz. Türkiye’nin bölgesindeki ve dünyadaki gücünü artırmak için hangi araçları kullanabileceğimize, hangi ilişkileri harekete geçirebileceğimize bakıyoruz.”

Kendilerinin kimseyle pazarlığının olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz, sadece ve sadece milletimizin emrindeyiz, onun hizmetkârıyız. Biz, bunlar gibi talimatı Kandil’den almıyoruz. Biz, karanlık odalarda terör örgütünün uzantıları ile pazarlığa girmiyoruz. Biz, Rabbimize sığınıyoruz ve milletimizden talimatı alıyoruz. Biz, sadece ve sadece ülkemize eser kazandırmanın peşindeyiz. Milletimizin her kesiminin sıkıntılarını çözmek, taleplerine cevap vermek, beklentilerini hayata geçirmek için gece-gündüz çalışıyoruz” şeklinde konuştu.