Gündem Haber Girişi : 04 Aralık 2022 13:08

Murat Ertaş Hocadan Otoban Önerisi

Murat Ertaş Hocadan Otoban Önerisi

Türkiye'nin doğusu merkeze uzak. Meselâ Erzurum-Ankara karayolu 870 km. otobüsle yolculuk 12 saat sürüyor, özel araçla 10 -11 saat... Yol güzergâhındaki köy, ilçe ve şehir merkezi gibi yerleşim yerlerinden dolayı hız limiti 50 km'ye kadar düşüyor. Yol boyunca otomatik hız tespiti teknolojisi kullanıldığı için 50'lik yerde 55 hızdan ceza yiyebiliyorsunuz.

Demem o ki uzak olan Erzurum için, yerleşim yerlerinden kaynaklı düşük ve değişen ortalama hız limiti yüzünden yol daha da uzuyor. Radar cezası veya başka bir trafik cezası yerseniz yolculuk maliyeti çok daha  pahalı hale geliyor.

Bunu önlemenin, uzağı yakın, pahalıyı uygun, yolu daha güvenli kılmanın yolu uzak şehirleri merkeze otobanla bağlamak. 

Erzurum-Ankara otobanında yolculuk en fazla 7 saat sürüyor.

Ülkemizde denizin altından tüplerle, üstünden muhteşem köprülerle, dağlardan tünellerle, bölünmüş yollarla güçlü ulaşım ağı kuran, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde çok ciddi yatırımları gerçekleştiren Ulaştırma Bakanlığımızın bu teklifi değerlendirmeye alması en büyük arzumuz. Bugün konuşulur, yarın öbür gün bakmışsınız gerçeğe dönüşmüş. Evet, önce konuşulmalı... Önce fikir...

Erzurum-Ankara otobanı güzergâhtaki illeri ve güzergâha yakın yerleşim yerlerini başkentimize ve İstanbul'a daha da yakınlaştıracaktır.

Başta ipekyolu olmak üzere, tarihi yolların kavşağında bulunan Erzurum'a otoban yakışır.

#muratertaş