Gündem Haber Girişi : 20 Mayıs 2023 17:58

“Önceliğimiz, depremin izlerini bir an önce silerek şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmaktır”

“Önceliğimiz, depremin izlerini bir an önce silerek şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmaktır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman’da K2B Konteyner Kent ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Önceliğimiz, depremin izlerini bir an önce silerek şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmaktır” dedi.

umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’da K2B Konteyner Kent ziyaretinde vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında önceliklerinin, depremin izlerini bir an önce silerek şehirleri yeniden ayağa kaldırmak olduğunu vurgulayarak, “Biliyorsunuz, depremden hemen birkaç gün sonra Adıyaman’a geldik vatandaşlarımızla dertleştik, kucaklaştık, acımızı paylaştık. Ardından tekrar geldik. Ramazan-ı Şerif’te yine şehrimizdeydik. Seçim kampanyası döneminde de bir gözümüz hep deprem bölgesindeydi, Adıyaman’daydı. Şehrimize görevlendirdiğimiz bakanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, mülki idare amirlerimiz de sahayı hiç boş bırakmadılar. Her bir vatandaşımızın sorunlarıyla ilgilendiler, derdiyle dertlendiler, taleplerini yerine getirmeye çalıştılar” diye ekledi.

“VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRENE KADAR GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ”

Devletin ve milletin tüm imkânlarının depremzedeler için seferber edildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İlk günlerde bazı eksikler olsa da, hamdolsun, bunları da hızla gidererek Adıyaman’ın yaralarını sarmaya, şehrimizi yeniden ayağa kaldırmaya başladık. Giden canlarımızı geri getiremesek de inşallah diğer tüm kayıpları telafi etmekte kararlıyız. Bu vesileyle yaşamış olduğumuz asrın felaketi olarak adlandırılan depremlerde Adıyaman ve diğer illerimizde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Yıkılanın yerine daha iyisini, daha dayanıklısını yapacak evi ve düzeni bozulan kardeşlerimizi yuvalarına mutlaka kavuşturacağız. Verdiğimiz sözleri yerine getirene kadar durmadan, dinlenmeden gece gündüz çalışacağız.”