Palandöken yeni bir yeşil alan daha kazandı

 

- Palandöken’de yeşil dönüşüm devam ediyor

- Uzun Bahçe, görkemli törenle hizmete açıldı

- Sunar: Huzur dolu yaşam alanları inşa ediyoruz

Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, 14 dönümlük alanda, Uzun Bahçe adını taşıyan bir prestij projesini daha hayata geçirdi. İçerisinde kay kay parkuru, futbol sahası, spor ekipmanları, bisiklet ve yürüyüş yollarının bulunduğu Uzun Bahçe, düzenlenen törenle vatandaşların istifadesine sunuldu.

Palandökenlilerin yoğun ilgi gösterdiği açılış programında, Erzurumlu sanatçı Mahmut Kıvanç sahne alarak, türkü ziyafeti çekti. Program çerçevesinde Kay Kay parkurunda, sporcuların yaptığı gösteri ise büyük beğeni topladı. Her yaş grubuna hitap eden park, protokol mensuplarından da tam not aldı.

Açılışa AK Parti Erzurum Milletvekilleri Selami Altınok, Fatma Öncü ve Mehmet Emin Öz, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fevzi Polat, Palandöken Kaymakamı Uğur Tutkan, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu,  AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ensar Coşkun, Aziziye Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Töremen, MHP Palandöken İlçe Başkanı Abdullah Karaoğlu, meclis üyeleri, muhtarlar katılırken, Palandökenlilerin ilgisi yoğun oldu.

SUNAR’IN KONUŞMASI

Açılış öncesi bir konuşma yapan Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, hizmet ve eser siyasetinin özüne yaptığı  ‘önce insan’ vurgusunu paylaştı. Sunar, “Sayın cumhurbaşkanımızın belirlediği bu yolda şiar; ‘insanı yücelt ki devlet yücelsin’, kaydıdır. İnsana hizmet esas olan. İşte biz, bu gerçeğin ışığında, yeni eserlerimizi hizmete açmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi

İNSANA VEFA, ŞEHRE VEFA, İLÇEYE VEFA

Gönül Belediyeciliği vurgusunda bulunan Sunar, “Yunusumuz, ‘dostun evi gönüllerdir/gönüller yapmaya geldik’ diyor. Mensubu olduğumuz şerefli davamızın temeli de budur: gönüller yapmaktır. Bu eksende belediyeciliğimizin referansı gönül; Belediyeciliğimiz, gönül belediyeciliğidir. Bu üslupta vefa esastır. İnsana vefa, şehre vefa, ilçeye vefa. İzlediğimiz eser siyasetinin teması budur. Hizmetlerimiz böyle okunmalı ve böyle anlaşılmalıdır.” İfadelerini kullandı.

“PALANDÖKEN’İ HUZUR DOLU YAŞAM ALANLARIYLA BULUŞTURUYORUZ”

Palandöken’i huzur dolu yaşam alanlarıyla buluşturmaya devam ettiklerini kayda geçen Sunar, her biri millet bahçesi niteliğinde, 13 adet yeşil alan yaptıklarını belirtti. Kent Ormanı Vadi Palandöken Nefes Projesi 1. Etap Mesire Alanı, Palandöken Bulvarı, Park Tarabya, Saklı Bahçe, Mutlu Bahçe ve Yimpaş yeşil alan çalışmalarına, bu yıl da Uzun Bahçe, Güzel Bahçe, Şen Bahçe, Telsizler Park, Palandöken Kent Meydanı, Ak Park ve Vadi Palandöken Nefes Projesi ikinci etap çalışmalarını eklediklerini dile getiren Sunar, “Güzel bahçe ve şen bahçeyi geçtiğimiz günlerde hizmete açmıştık. Bugün de prestij projelerimiz arasında yer alan uzun bahçeyi hizmete sunuyoruz.  İki etap şeklinde ele aldığımız bu alan, toz toprak içerisinde, son derece rahatsız eden görüntüsüyle şikayet konusuydu. Gezdik, gördük, bu çirkin görüntüye bir son vermek için hemen harekete geçtik. Palandöken Belediyesi’ne ve Palandökenlilere yaraşır bir yeşil alan için çalışmalarımızı başlattık. 14 dönümlük bir alanı iki etap şeklinde ele aldık. Birinci etabını geçtiğimiz yıl tamamladık. İkinci etabını ise bu yıl neticelendirdik.” dedi

PALANDÖKEN BELEDİYECİLİĞİ MODELİ

Palandöken’in daha müreffeh geleceğini kurmak adına, AK Belediyecilik anlayışı kaydında bir ‘Palandöken Belediyeciliği modeli’ oluşturduklarını belirten Sunar, “içerisinde kay kay parkuru, futbol sahası, spor ekipmanları, bisiklet ve yürüyüş yollarının bulunduğu, kameriyeleriyle, ışıklandırma sistemiyle, ağaç ve çiçek çeşitleriyle son derece şık bir görüntüye kavuşturduğumuz bu yeşil alanda, Palandöken Belediyeciliği modelinin bir ürünüdür. Bu parkı tasarlarken, hedef kitlemizi 7’den 70’e bütün Palandökenlilerin faydalanabileceği şekilde belirledik. İlçemizde ilk olan kay kay parkuru, çocuklarımız ve gençlerimiz için. Bahçemizle birlikte hizmete açtığımız bu parkurda, gençlerimiz çok güzel hareketler sergiliyor. Hanım kardeşlerimiz, bir mesire alanı olarak değerlendiriyor parkımızı. Gece geç saatlere kadar, çay sohbetlerine ev sahipliği yapıyor parkımız. Futbol sahamız, günün her saati cıvıl cıvıl; gençlerimiz, yeteneklerini geliştiriyor. Yürüyüş ve bisiklet yolları, sağlığa adım atanların ilgi odağı. Hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu

BAŞKAN SUNAR’DAN TEŞEKKÜR

İlçeye taşıdıkları hizmet, yatırım ve projelere katkı sağlayanlara teşekkürlerini dile getiren Sunar, “Bu güzide hizmetleri halkımıza sunarken öncelikle bize, ‘halka hizmet hakka hizmettir’ esasında fırsat, imkan ve destek veren, hizmet felsefimizi şekillendiren dünya liderimiz sayın cumhurbaşkanımıza minnettarlığımızı, şükranlarımızı arz ediyoruz. Palandöken’in zirve yürüyüşüne katkı sunan Ak dava mensupları, Sayın Milletvekillerimize, Cumhur İttifakının değerli ortaklarına, Meclis Üyelerimize, muhtarlarımıza, Çalışma arkadaşlarıma, eser siyasetimize dualarıyla destek sunan Palandökenlilere teşekkür ediyoruz. Ve durmak yok diyoruz. Durmuyoruz. Dua ve samimiyetinizle Palandöken’in zirvelere yürüyüşünü sürdürüyoruz.” İfadeleriyle konuşmasını tamamladı.

PROTOKOLDEN TAM NOT

İçişleri Eski Bakanı, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Erzurum’da belediyelerin yaptıkları hizmetlerle gurur duyduklarını ifade ederek, “Belediyelerimiz tarih yazıyor. Bugün açılışını yaptığımız park ve mahalle konakları, Ak Belediyecilik eserlerinin en güzel örneği niteliğindedir. Başkanımız Muhammet Sunar’ı tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmacılar arasında yer alan, AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, EBB Başkanvekili Fevzi Polat, AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, MHP Palandöken İlçe Başkanı Abdullah Karaoğlu da Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar için övgü dolu ifadeler kullanarak, Uzun Bahçe’nin Palandöken’e çok yakıştığını dile getirdiler.

 

  • 10 / 1 Palandöken yeni bir yeşil alan daha kazandı 0

  • 10 / 2 Palandöken yeni bir yeşil alan daha kazandı 1

  • 10 / 3 Palandöken yeni bir yeşil alan daha kazandı 2

  • 10 / 4 Palandöken yeni bir yeşil alan daha kazandı 3

  • 10 / 5 Palandöken yeni bir yeşil alan daha kazandı 4

  • 10 / 6 Palandöken yeni bir yeşil alan daha kazandı 5

  • 10 / 7 Palandöken yeni bir yeşil alan daha kazandı 6

  • 10 / 8 Palandöken yeni bir yeşil alan daha kazandı 7

  • 10 / 9 Palandöken yeni bir yeşil alan daha kazandı 8

  • 10 / 10 Palandöken yeni bir yeşil alan daha kazandı 9