Şehir Gündemi Haber Girişi : 16 Ağustos 2022 12:37

Pasinler Altınbaşak Güreşlerinde İbrahim Bölükbaşı Altın Kemerin Sahibi Oldu

Pasinler Altınbaşak Güreşlerinde İbrahim Bölükbaşı Altın Kemerin Sahibi Oldu
Erzurum Pasinler İlçesi Altınbaşak Mahallesinde yapılan Altın Kemer Şampiyonasına yoğun ilgi olurken güreşler kıran kırana geçti. 

Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Taha Akgül’ün de izlediği  Uluslararası Pasinler Altın Kemer Karakucak güreşleri nefes kesti 

 

Uluslararası Pasinler Altın Kemer Karakucak güreşleri baş pehlivanlık mücadelesinde Rıza Yıldırım’ı mağlup eden  Altınbaşak köylü milli güreşçi İbrahim Bölükbaşı baş pehlivan oldu. Güreşlerin meydan ağalığını Gaffar Alpkılıç  kazandı.

 

Erzurum’un Pasinler ilçesinde düzenlenen  2. Uluslararası Altın Kemer Karakucak güreşlerinde 400 pehlivan er meydanında buluştu.  Pasinlerdeki er meydanında zafer İbrahim Bölükbaşı’nın oldu. Altınbaşak köylü  milli güreşçi kendi ilçesi Pasinler’de baş pehlivan oldu.

Minderdeki gururumuz Taha Akgül tribündeydi

Avrupa, Dünya ve Olimpiyat  Şampiyonu Taha Akgül’ünde şeref konuğu olarak izlediği  Pasinler 2. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşlerinde 400 pehlivan er meydanına çıktı. Dadaş güreşseverler Türkiye’nin ata sporumuzdaki gururu ve 9 kez Avrupa Şampiyonluğunun yanı sıra dünya ve Olimpiyat şampiyonu Taha Akgül’e yakın bir ilgi gösterdi.

Meydan ağası Gaffar Alpkılıç

Türkiye’nin dört bir yanından gelen güreşçilerin yanı sıra Azerbayca, Gürcistan, İran gibi ülkelerden katılan pehlivanların iştiraki ile yapılan Altın Kemer Karakucak güreşlerinde meydan ağası da belli oldu.

Pasinler Belediye Meclis Üyesi Gaffar Alpkılıç meydan ağalığını kazandı. Pehlivanlar tarafından omuzlara alınan Alpkılıç, Er meydanını dolduran sporseverleri selamladı.

Dölekli: Güreşin kalbi Pasinler’de attı

Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli,  Uluslararası Pasinler  Altın Kemer Karakucak güreşleriyle ilgili olarak yaptığı konuşmada,  “Bugün güreşin kalbi Pasinler’de atıyor. 400 pehlivanın kıyasıya güreştiği 2. Uluslararası Altın kemer Karakucak Güreşlerimizde Baş Pehlivan olan İbrahim Bölükbaşı kardeşimi ve katılım sağlayan tüm pehlivanlarımızı tebrik ediyorum. Er Meydanımıza gelen değerli Milletvekillerimize, İl Başkanımız Mehmet Emin Öz’e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’e, değerli bürokratlarımıza ve halkımıza

sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. Organizasyonda emeği geçen hakemlerimize sporcularımıza antrenör kardeşlerime teşekkür ederim” dedi.

Baş pehlivan Bölükbaşı

Güreşseverler tarafından büyük ilgiyle izlenen güreşlerde baş pehlivanlık müsabakası  Altınbaşak köyünün milli gururlarından İbrahim Bölükbaşı ile Rıza Yıldırım arasında yapıldı. Rakibini mağlup eden İbrahim Bölükbaşı baş pehlivan oldu. Güreş İl Temsilcisi Battal Alpkılıç’ında katıldığı ödül töreninde dereceye giren pehlivanlar ödüllendirildi.

Nurullah PALA/PUSULA