Gündem Haber Girişi : 15 Ocak 2024 14:42

Sosyal medya provokatörlerine göz açtırmadılar

Sosyal medya provokatörlerine göz açtırmadılar
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyada provokatif amaçlı paylaşım yapan kişilere ve hesaplara operasyon yapıldığını duyurdu. Bakan Yerlikaya bu kapsamda 170 şüphelinin tespit edildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden terör örgütlerini öven ve yanıltıcı bilgiyi yayarak provokatif amaçlar güden şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyon hakkında bilgi verdi.

“Adli işlemler başlatıldı"

Bakan Yerlikaya,  sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şehit olan Kahraman Mehmetçiklerimize ve Pençe Kilit Harekât bölgesine yönelik sosyal medya üzerinden provokatif amaçlı olarak Bölücü Terör Örgütünü (BTÖ) öven, propagandasını yapan ve yanıltıcı bilgiyi alenen yayan şu ana kadar 170 hesap yönetici ve kullanıcısı şüpheli tespit edildi. 133 şüphelinin yurt dışında olduğu belirlendi ve haklarında adli işlemler başlatıldı" dedi.

Bakan Yerlikaya, açıklamasına şöyle devam etti: “Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele, Güvenlik Daire Başkanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında yurt içinde tespit edilen 37 şüpheliye yönelik yapılan operasyonlarda 18’i yakalandı, 19’u ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.”

Cavit Emre ŞEN