• Dönerci Hacı Baba
Gündem Haber Girişi : 17 Nisan 2023 17:20

"TBMM ÇOCUK BAHÇESİ VE BİLİM ŞENLİĞİ" DEPREM BÖLGESİ ADIYAMAN’DA

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği "Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi ve Bilim Şenliği" projesini deprem bölgesinde ilk olarak Adıyamanlı çocuklar için düzenledi.

 

TBMM, Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle Adıyaman Mansur Yardımcı Stadı Konteyner Kenti’nde düzenlenen etkinlikte depremzede çocuklar, bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.

"Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi ve Bilim Şenliği" etkinliğine katılan çocuklar, açılan stantlarda ve oyun alanlarında hem yeni şeyler öğrendi hem de eğlenceli anlar geçirdi.

Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi tarafından kurulan stantlarda çocuklar, ebru yaptı, takı tasarladı, deneylerle gözlemde bulundu, tarım, gök bilimi gibi konularda çeşitli etkinliklere katıldı. Şişme oyun parklarında eğlenen çocuklar, illüzyon gösterisini ilgiyle izledi.

İklim, geri dönüşüm, çevre bilinci, afet yönetimi, yapay zeka gibi konularda açılan bilim stantlarında düzenlenen oyunlar ve etkinliklerle çocuklar, eğlenerek yeni şeyler öğrendi.

Çocuklar ayrıca sanal gerçeklik gözlükleriyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sanal tur gerçekleştirdi.

Etkinlikler için TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a teşekkür eden çocuklar, 23 Nisan etkinliklerinin kendileri için çok eğlenceli ve mutlu geçtiğini ifade ettiler.

"Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi ve Bilim Şenliği" etkinliği yarın Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Karacasu Konteyner Kenti’nde ve çarşamba günü ise Hatay Katar Konteyner Kenti’nde düzenlenecek.