TEKMAN’IN DAĞLARINA BAHAR GELMİŞ

  • Dönerci Hacı Baba

TEKMAN’IN DAĞLARINA BAHAR GELMİŞ

 

                                  

 

2 Temmuz 2022 tarihinde Er-Vak olarak Tekman’da düzenleyeceğimiz Sultan Sekisi Toplantılarının 27. ‘siyle ilgili görüşmeler yapmak, fikir alışverişinde bulunmak üzere Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Şerafettin Çakal ve Kimya Yüksek Mühendisi Mehmet Karadişoğulları ile birlikte Tekman’a gittik.

Pasinler yoluna çıkıp, Nene Hatun köyü yanından Tekman’a doğru yol alırken manzaranın büyüsüne kendimizi kaptırınca, 2885 m. bir rakımda bulutların arasında sanki uçak yolculuğu yapıyormuş hissine kapıldık.

Tekman’ın dağları, Yüce Yaratıcının cömertçe ikram ettiği rengârenk çiçeklerle bezenmişti. Yeşil örtüsüne bürünmüş dağların yamaçlarındaki koyun sürüleri ve göçerlerin çadırları manzaraya farklı bir güzellik katıyordu.

Dağların sırtından yılan gibi kıvrılıp akan sular ve güneşin hâlâ eritemediği kar yığınları inanılmaz güzellikler sunuyordu. Dağların yücelerinden aşan 65 km.’lik asfalt yolda giderken bir yandan “Allah, Devlete zevâl vermesin!” dedik, bir yandan da Devletimizin götürdüğü hizmetlerle gururlandık.

Bir saatlik zevkli bir yolculuktan sonra Tekman’a vardık. Girişteki modern yapılaşmalar ve ilçenin genel görünümü ön yargıların haksızlığını gösterir nitelikteydi. Yol üstünde gördüğümüz köylerdeki çatılı evlerin çokluğu, bakımlı halleri ve ilçe merkezinin görüntüsü gerçekten çoğu ilçenin ilerisindeydi.

                         

© Bütün hakları saklıdır. Kartv.net Haber Yazılımı