Ekonomi Haber Girişi : 29 Ağustos 2023 17:57

Ticaret Bakanı Bolat Irak'ta Üst Düzey Temaslarda Bulundu

Ticaret Bakanı Bolat Irak'ta Üst Düzey Temaslarda Bulundu
Ticaret Bakanı Ömer Bolat resmi ziyaret kapsamında Irak’ta üst düzey temaslarda bulundu.

Ticaret Bakanı Bolat Irak Cumhurbaşkanı Abdul Latif Rashid görüşmesiyle ilgili “Cumhurbaşkanı Rashid, Irak’ın imar ve ihyasında önemli rol oynayan firmalarımızı Irak’ın yeni projelerinde görmek istediklerini, Türkiye’nin Irak’ın en önemli ortaklarından olduğunu, firmalarımızı Irak’ın tüm bölgelerinde desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

Ziyarette, Irak ile olan ticaretimizi çeşitlendirerek artırmak ve Irak’ta müteahhitlik projelerinde firmalarımızın daha fazla yer almasını sağlamak hususlarındaki önceliklerimizi ifade ettik” dedi.   

Irak Başbakanı Sayın Muhammed Şiya el Sudani ile verimli bir görüşme yaptığını belirten Bakan Bolat “Bölgemiz için stratejik önemi haiz Kalkınma Yolu Projesi bağlamında yakın bir iş birliği halinde çalışmayı arzuladığımızı ve başta müteahhitlik sektörümüz olmak üzere Irak’ın gelişimine katkı sağlayacak tüm projelerde firmalarımızın aktif rol oynamaya hazır olduğunu ifade ettik.

Sayın Başbakanın çalışma izinleri, vizeler, bankacılık, sınır kapıları ve ithalat uygulamaları dahil firmalarımızın ticaret ve yatırım süreçlerine ilişkin her konuda kolaylaştırıcı adımları hayata geçirmek üzere kararlılığı bizleri son derece memnun etti. Firmalarımız da görüşmede işbirliği taleplerini bizzat Başbakan Sudani’ye aktarma fırsatı buldu” dedi.

Iraklı mevkidaşı Atir Davut Selman ile bir araya gelen Bakan Bolat “İş dünyası temsilcilerimizin de hazır bulunduğu toplantıda, 2022 yılında Türkiye-Irak arasındaki ticaret hacmimizin rekor düzeye ulaşmasından, Irak’ta ticaret, yatırım ve müteahhitlik sektörlerinde lider ülke olmaktan duyduğumuz memnuniyeti dile getirdik.

Ticaret hacmimizi daha da artırmaya ve firmalarımızın karşılaştığı sorulanlara çözüm üretmeye yönelik planlı bir çalışma yürütmek ve özel sektörlerimizi daha yakın diyaloğa teşvik etme konularında mutabık kaldık” açıklamasını yaptı.