Gündem Haber Girişi : 11 Mayıs 2023 16:12

“Türkiye; üretimiyle, istihdamıyla, ihracatıyla; küresel bir güç hâline geldi”

“Türkiye; üretimiyle, istihdamıyla, ihracatıyla; küresel bir güç hâline geldi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Pursaklar mitinginde yaptığı konuşmada, “Türkiye, artık üretimiyle, istihdamıyla, ihracatıyla; bölgesel olmanın da ötesine geçip küresel bir güç hâline geldi” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara Pursaklar ilçe mitingine katıldı.

Konuşmasında, Ankara’nın, sadece Selçuklu’dan Osmanlı’ya ülkenin önemli bir şehri, Cumhuriyetin başkenti olmadığını, aynı zamanda, tarımdan sanayiye, eğitimden sağlığa, ulaşımdan spora pek çok alanda ülkenin lokomotif şehri olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bozkırın ortasında bir medeniyet anıtı gibi yükselen bu şehrin önünde daha gidilecek çok yol var.  Bunun için Ankara’nın, hem fikri, hem fiziki üretim tarafını güçlendirmemiz gerekiyor” dedi.

Bir ülkenin zenginliğinin üretimle olacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Şayet petrol ve doğal gaz gibi bir yeraltı kaynağınız yoksa çalışmaktan ve üretmekten başka çareniz kalmaz. Türkiye yıllarca, yüksek teknolojiye dayalı üretimden bilinçli olarak uzak tutulmuştur. Tarım ülkesi olmuşuz, ama çok düşük verimle, ancak karnımızı doyuracak kadar üretim yapmışız. Madenlerimizi, en ilkel şekilde ve en düşük katma değerle çıkartabilmişiz. Sanayimiz, kol gücüne dayalı montajın ötesine geçememiş. Ticaretimiz, kendi ülkemizin sınırları içinde bile kadük bırakılmış, dünyaya açılmamış. Biz Türkiye’de, işte bu kısırdöngüyü kırdık.”

21 yılda ülkeye neler kazandırdıklarının videosunu alandakilerle paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, artık üretimiyle, istihdamıyla, ihracatıyla; bölgesel olmanın da ötesine geçip küresel bir güç hâline geldi” dedi.

ENFLASYONLA MÜCADELE

Asıl sorunun enflasyon olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıda ve konut fiyatlarındaki dengeli olmayan yükselişin, kendilerini de rahatsız ettiğini kaydederek,  bu sorunun çözüm yolunun, her konuda olduğu gibi yine üretimden geçtiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Daha çok konut yapacağız ki, ev ve kira fiyatları düşsün. Daha çok üretim yapacak, daha iyi depolama ve lojistik mekanizmaları kuracağız ki, gıda fiyatlarında sert iniş çıkışlar olmasın. Allah’ın izniyle, bu ülkenin her meselesini çözdüğümüz gibi, bunların da üstesinden geleceğiz. Bu ülkenin tüm vatandaşları müsterih olsun.”