Gündem Haber Girişi : 14 Mayıs 2024 19:05

Üç il Erzurum'a bağlandı

Üç il Erzurum'a bağlandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı kararı ile Kars, Ardahan, Iğdır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü kapatılarak Erzurum’a bağlandı. Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne bağlı üç ilin ise yeri değişti. Bakanlığın kararı üzerine CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp soru önergesi geldi.

 

Kars’ta bulunan Kars, Ardahan ve Iğdır illerini kapsayan Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tamamen kapatılarak Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne bağlandı.

Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne bağlı Artvin, Tunceli ve Bingöl illerinin de yeri değişti. Artvin Trabzon Bölge Müdürlüğü’ne, Tunceli ve Bingöl ise Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’ne geçti. Buna göre Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün görev alanındaki iller Ardahan, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Iğdır ve Kars oldu.

CHP’li vekilden soru önergesi

Bakanlığın kararına tepki ise CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp’ten geldi. Akgün’ün konuyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi verdi. Kars’ta korunması gereken sayısız kültür varlığı ve tescilli yapıların olduğunu hatırlatan Alp, kararın haksız ve yanlış olduğunu savundu.

Öte yandan Kars’ta 12 STK Dernek ve Vakfından oluşan Gazi Kars Platformu Yönetim Kurulu Üyeleri toplanarak karara tepki gösterdiler.

Manolya BULUT -Pusula Gazetesi

HABER MERKEZİ