Gündem Haber Girişi : 10 Mayıs 2023 21:10

“Ülkemizin tüm şehirlerini her bir vatandaşımızın hayat kalitesini yükseltecek yatırımlarla donattık”

“Ülkemizin tüm şehirlerini her bir vatandaşımızın hayat kalitesini yükseltecek yatırımlarla donattık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin mitinginde yaptığı konuşmada, “Ülkemizin tüm şehirlerini her bir vatandaşımızın hayat kalitesini yükseltecek yatırımlarla donattık” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda düzenlenen Mardin mitingine katılarak bir konuşma yaptı.

Ülkede 21 yıldır sadece eser ve hizmet siyaseti yaptıklarını, hep eser ve hizmetleriyle konuştuklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin tüm şehirlerini, her bir vatandaşımızın hayat kalitesini yükseltecek yatırımlarla donattık. Mardin’e de son 21 yılda, ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? 97 milyar lira tutarında yatırım gerçekleştirdik. Eğitimde 5 bin 764 adet yeni derslik inşa ettik. Artuklu Üniversitesini biz faaliyete geçirdik. Gençlik ve sporda 4 bin 205 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. 41 adet spor tesisi kazandırdık” diye ekledi.

Mardinli ihtiyaç sahibi vatandaşlara toplam 10 milyar lirayı aşkın kaynak aktardıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlıkta toplamda bin 424 yataklı 15 hastaneyle birlikte 37 sağlık tesisi inşa edip hizmete sunduk. Yatak kapasitesi 750 olan Mardin Şehir Hastanemiz ile Kızıltepe Devlet Hastanesi ek binasının inşası sürüyor.  Şehir hastanemiz, kuruluşunu tamamladığımız Artuklu Üniversitemizin Tıp Fakültesiyle birlikte faaliyet gösterecek. Üniversitemizin Kızıltepe’teki tarım teknolojileri ve Midyat’taki sanat-tasarım fakülteleri de faaliyete geçti.”

TOKİ vasıtasıyla 11 bine yakın konutu Mardin’e kazandırdıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şimdi de “İlk Evim”le 2 bin 550 yeni konut yapacaklarını, “İlk Arsam”la da 17 bin 500 alt yapısı hazır arsa vereceklerini belirtti.