Şehir Gündemi Haber Girişi : 06 Mayıs 2024 14:58

Valilikten geri istendiği iddia edilen 'çöp aracı' açıklaması!

Valilikten geri istendiği iddia edilen 'çöp aracı' açıklaması!
Erzurum Valiliğinden “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın DEM Parti'nin kazandığı Karayazı Belediyesinden çöp aracını geri istediği iddialarına açıklama geldi.

Erzurum Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın DEM Parti'nin kazandığı Karayazı Belediyesinden çöp aracını geri istediği  iddiaları ile ilgili açıklama yaptı. Buna göre söz konusu aracın Karayazı Belediyesi’ne 6 ay süreyle tahsis edildiği bildirirken, Ruhsat Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına ait olan aracın, geçici kullanım süresinin dolmasının ardından ihtiyaç duyulan başka bir ilçe belediyesine tahsis edilmek üzere Başkanlık bünyesine alındığı ifade edildi.

İşte o açıklama;

Valiliğimiz Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Karayazı Belediyesi sınırları içerisinde oluşan çevre kirliliğinin giderilerek halk sağlığının korunması amacıyla gerekli araç gereç ve ekipmanın temini için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü’nden şartlı nakdi yardım talebinde bulunmuştur. Talep Bakanlıkça uygun bulunmuş ve şartlı nakdi yardım “Çevre Gelirlerinin Takip ve Tahsili ile Tahsilat Karşılığı Öngörülen Ödeneğin Kullanımı Hakkındaki Yönetmelik”in 7’nci maddesi uyarınca belirtilen esaslara göre Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’na aktarılmıştır. Araç, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından Devlet Malzeme Ofisi’nden temin edilmiş ve Karayazı Belediyesi ile Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı arasında 04.05.2023 tarihinde imzalanan geçici tahsis protokolü ile Karayazı ilçe hizmetlerinde kullanılmak üzere Belediye Başkanlığı’na teslim edilmiştir.

Bilindiği üzere Taşınırların Geçici Tahsisi ile ilgili işlemler Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Sıra No: 32) ile düzenlenmiştir. Tahsisin genel esasları, yetki ve şartları ile takibi ve idarelerin sorumluluğu tebliğin 3. Maddesinde şu şekilde ifade edilmiştir. 19.12.2010 tarih ve 27790 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tebliğ: 3. madde (Geçici Tahsis Yetkisi ve Tahsis Şartları) 3.2.a.1 : Dozer, vinç, grayder, kepçe, asfaltlama ve betonlama makineleri, kaya kamyonları, yükleyiciler, transpalet, beko-loder, traktör, çöp kamyonu, arazöz ve itfaiye aracı gibi iş makineleri, sondaj makineleri ve bunların ekipmanları altı ay süre ile geçici tahsis yapılabilir.

Bu süreler, zorunlu hallerde aynı sürelerle sınırlı ve bir kereye mahsus olmak üzere uzatılabilir. Sonuç olarak söz konusu araç, Valiliğimiz Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından satın alım işlemleri yapılarak Karayazı Belediyesi’ne geçici süreyle (6 ay) tahsis edilmiş olup ilgili tebliğ gereği bir kereye mahsus olmak üzere ikinci kez 6 ay süreyle tahsis edilmiştir. Ruhsatı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığımıza ait olan ve 04.05.2023 tarihinde Karayazı Belediyesi’ne tahsis edilen araç, 6+6 aylık geçici kullanım süresinin ardından ihtiyaç duyulan başka bir ilçe belediyesine tahsis edilmek üzere Başkanlık bünyesine alınmıştır.

Nesrin DEMİR