Şehir Rehberi Haber Girişi : 08 Kasım 2023 09:18

Yardım kömürlerine zam yaptılar!

Yardım kömürlerine zam yaptılar!
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dar gelirli ailelerin kışı rahat geçirmesi için dağıtılan yardım kömürleri, Erzurum’un yanı sıra birçok ilde internet üzerinden satışa çıkarıldı.

Geçen yıl torbası ortalama 30 TL’den satışa çıkarılan yardım kömürlerine enflasyon zammı yapan uyanıklar, bu yıl torbasını ortalama 100 TL’den sattı.

 

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dar gelirli ailelerin kışı rahat geçirmesi için dağıtılan yardım kömürleri, Erzurum ve çevre illerde internet üzerinden satışa çıkarıldı. Yardım kömürlerinin Facebook uygulaması üzerinden satan uyanıkların zam yapması ise pes dedirtti.

Kış hazırlıklarının başladığı Doğu Anadolu Bölgesi’nde yoksul ailelere dağıtılan kömürler internetten satışa çıktı. İkinci el eşya satan platformlarda ilana koyulan yardım kömürlerine uyanıklar bir de enflasyon zammı uyguladı.

Uyanık satıcılar üzerinde ‘para ile satılamaz’ ibaresi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın logosu bulunmasına rağmen, kömürlerin fotoğraflarını paylaşarak müşteri bulmaya çalışıyor.

Erzurum’da merkez Yakutiye, Palandöken ve Aziziye ilçelerinde yaklaşık 10 bin haneye, yaz aylarında tonlarca yardım kömürü ulaştırıldı. Ancak bazı uyanıklar, sosyal yardım kömürlerini internette satmaya kalkıştı. Sosyal yardım kömürleri, özellikle ikinci el eşyaların satışının yapıldığı Facebook grupları üzerinden alıcı buluyor.

Geçtiğimiz yıl da sonbahar aylarında benzer satışlar yine gündeme gelmişti. Ancak geçen yıl satılan yardım kömürlerinin torbası ortalama 30 TL’den satılırken bu yıl ortalama 100 TL’den satışa çıkarıldı. Yardım kömürlerine bir de zam yapan uyanıklar, özellikle sosyal medya uygulaması Facebook’u tercih etti.

Manolya BULUT-PUSULA