Yeni stat şehrin sembolü olacak >Tıkla İzle

Taraftarların ve Erzurumluların merakla beklediği stat projesi tamamlanıyor. Proje firması, stadın projesini 15 Şubat’ta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne teslim ediyor. GSİM Müdürü Birdal Öztürk, “Yeni stat görünümü ve modernliği ile Erzurum’un sembolü olacak” dedi.

Erzurumluların ve Erzurumspor taraftarlarının merakla bekledikleri stadyum projesi için geri sayıma geçildi.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin basın toplantısına katılan Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, stadın son durumu ile ilgili sorulan soruya, “Erzurum’un seveceği ve hayranlıkla göreceği bir stat olacak. Görünümü ve modernliği ile şehrimizin en önemli sembollerinden biri olacak” dedi.

Yüzde 80 değişecek

Kazım Karabekir Stadı’nın yenileme projesi kapmasında stadın yüzde 80’lik bölümü değişecek. FIFA ve UEFA Kriterlerine uygun hazırlanan ve son dönemlerde ülkemize kazandırılan diğer modern statlardan farksız bir görünüme kavuşturulacak olan Kazım Karabekir Stadı’nın projesi, yüklenici proje firması tarafından 15 Şubat’ta Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne teslim edilecek.

Mayıs’ta kazma vurulacak

Kazım Karabekir Stadı’nın yenileme projesi 14 Şubat’ta teslim edildikten sonra, liglerin bitimiyle birlikte Mayıs ayında stada kazma vurulacak. Stat bittiğinde FIFA ve UEFA Kriterlerine uygun olacak. Milli maçların oynanacağı bir stadyum haline kavuşturulacak. Stat tamamlandığında ülkemizdeki lüks statların özelliklerini taşıyacak.

25’tane 10’ar kişilik dev loca

Stadın yeni zemini hibrit çim olacak. Tribünlerde ısıtma sistemiyle taraftarların kışın rahat bir ortamda maç izlenmesi sağlanacak. 25 tane 10’ar kişilik dev locaların oyacağı Kazım Karabekir Stadı’nın bünyesinde fuaye alanları, bilet gişeleri, Erzurumspor Store ve kafeteryalar ile yaşam alanları olacak.

Herkes gıpta ile bakacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı yenileme yapılacak olan Kazım Karabekir Stadı için yoğun çalışırken, stat projesi tamamlandığında herkesin hayranlıkla gelebileceği modern bir görünüme kavuşacak.

 

Nurullah Pala