Siyaset Haber Girişi : 20 Kasım 2023 14:03

Başkan Orhan'ın Hedefi Büyük! Çıraklık ve kalfalık bitti... Şimdi ustalık zamanı!

Başkan Orhan'ın Hedefi Büyük! Çıraklık ve kalfalık bitti... Şimdi ustalık zamanı!
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunu yaptı. Başkan Orhan, aday adaylığı sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, Erzurumlu vatandaşlara seslendi.

 

 

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunu yaptı.  Başkan Orhan, 2014 yılında göreve geldiği günden bu yana Aziziye’de birçok alanda yaptığı proje ve yatırımları paylaşarak, şimdi yeni bir dönemin başlangıcında olduklarını ifade etti.  Aziziye’de geçirdiği çıraklık ve kalfalık dönemini, Büyükşehir Belediyesinde ustalık dönemiyle taçlandırmak istediğini belirten Orhan, amacının hizmet bayrağını çok daha yükseklere taşımak olduğunu kaydetti.

AK Parti’nin 21 yıllık kazanımları

2002 yılından beri iktidarda olan AK Parti’nin kazanımlarına değinen Başkan Orhan, “Türkiye’mizin 2002 yılında tanıştığı AK Parti iktidarı, geride kalan 21 yıl içerisinde ülkemizi huzur, istikrar, refah, gelişim, değişim ve dönüşüm hedefleri doğrultusunda sürekli kazanımlarla buluşturmuş, “Tam Bağımsız ve Güçlü Bir Türkiye” iradesini hem de kayıtsız-şartsız ortaya koymuştur. Bu irade ki, aziz milletimizin nezdinde çok büyük bir teveccüh görmüş, belirlenen her hedefe ve her mesafeye, yine Aziz Milletimizin destekleri ve dualarıyla en ufak bir sapma dahi olmadan ulaşmıştır. Kısacası AK Partimiz, zafer tacını başından hiç indirmemiştir… Kaldı ki, bunun kanıtı da rakamlarla sabittir… AK Parti’miz geride bıraktığı 7 genel seçim, 4 yerel seçim, biri Meclis’te olmak üzere 4 Cumhurbaşkanı seçimi ve 3 halk oylamasında da başarı elde etmiş ve Türk siyaset tarihinde kırılması imkânsız olan bir rekoru kırmıştır. Çünkü hakikat her yerde tektir: Gücünü milletten alan bir Liderin sırtı elbette yere gelmeyecek, işte o Lider ve başlattığı “Güçlü Türkiye” seferberliği, elbette ki kesintiye uğramayacaktır. Adalet ve Kalkınma Partimizin Genel Başkanı, Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Cumhur İttifakı sinerjisiyle Türkiye’mizin kutlu yürüyüşü sürecek, müreffeh ve aydınlık yarınlar, kesinlikle ve kesinlikle aziz milletimizin olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Yeni bir dönem, yeni bir başlangıç…

Göreve geldiği günden bu yana Aziziye’de yaptıkları hizmetleri paylaşan Başkan Orhan, bu sürede geçirdiği çıraklık ve kalfalık dönemini Büyükşehir Belediyesinde ustalık dönemiyle taçlandırmak istediğini kaydederek, “ Aziz Erzurumlu Hemşehrilerim, Sizlerin de malumu olduğu üzere, 2014 yılında şahsımıza emanet edilen, 2019 yılında da güven tazeleyerek bir dönem daha sürdürdüğümüz Aziziye Belediye Başkanlığı görevimiz boyunca; En temel gayemiz ve hedefimiz Aziziyeli hemşehrilerimize layıkı vechile hizmet etmek oldu. Bu doğrultuda birçok alanda hayata geçirdiğimiz proje ve yatırımlarımızla Aziziye’mizin çehresini baştan aşağı değiştirmeye, Aziziyeli hemşehrilerimize belediyeciliğin hem de her alanında fayda ve değer üretmeye çalıştık. Başta termal turizm olmak üzere; yenilenebilir enerji kaynakları üzerinde yoğun bir mesai harcadık. Güneş Enerji Santralleri, Kentsel Dönüşüm, Termal Seracılık, özel sektör işbirliğiyle Termal Aquapark ve Et Entegre Tesisi, Bungalov Butik Tatil Köyü, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Engelsiz Yaşam Merkezi, Millet Kıraathanesi, Kültür Merkezi, Belediye Ek Hizmet Binası, tarım ve hayvancılığa dönük faaliyetlerimiz, sosyal ve sportif yaşam alanları, üstyapı, çevre düzenlemesi, park ve millet bahçeleri ile daha birçok alanda ürettiğimiz hizmetlerle; 1702 kilometrekare yüzölçümüne sahip, 69’u mahalle statüsünde köy olmak üzere, toplam 72 mahallesiyle Erzurum’un en büyük merkez ilçesi olan Aziziye’mizin emrine her daim amade olduk. Şimdi ise, inşallah yeni bir dönemin ve yeni bir başlangıcın arifesindeyiz. Aziziye’mizde geçirdiğimiz çıraklık ve kalfalık dönemimizi, Önce Allah’ın izni ve sonra da AK Partimizin ilgili komisyonları, saygıdeğer büyüklerimizin ve nihayetinde de Sayın Genel Başkanımızın uygun görmeleri halinde, Büyükşehir Belediyemizde ustalık dönemiyle taçlandırmak arzusundayız” diye konuştu. 

Amacımız hizmet bayrağını daha yukarılara taşımak!

Amacının hizmet bayrağını daha yükseklere taşımak olduğunu söyleyen Başkan Orhan, mevcut başkan Mehmet Sekmen ve önceki dönem belediye başkanına teşekkür ederek, “Özellikle bir hususun altını çizmek gerekirse; Bizim bu yönde talepkâr oluşumuzun altında, Büyükşehir Belediyemizdeki hizmet bayrağını çok daha yükseklere taşımak yatmaktadır. AK Parti’miz, kurulduğu günden bu zamana kadar Büyükşehir Belediyemizde birbirinden kıymetli iki başkan ile bu bayrak yarışını sürdürmüştür. Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ondan önce görev yapan Başkanımız da, çok büyük hizmetlere imza atmışlardır. Erzurum’a hizmet etme ayrıcalığını yaşayan her iki başkanımıza da, Erzurum’a kattıkları değer ve kazandırdıkları için ancak ve ancak minnet ve şükran duyarız. Nasibimizde de varsa; Erzurum’a hizmet etmekten bizler de şeref duyar, övünç ve kıvanç yaşarız. Yüce Allah, çıktığımız bu yolda yar ve yardımcımız olsun! 31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri, ülkemize, aziz milletimize, şehrimize, partimize ve bizlere şimdiden hayırlı olsun. Görelim Mevla neyler, Neylerse güzel eyler” dedu.

Nesrin DEMİR