Siyaset Haber Girişi : 07 Şubat 2024 09:04

BBP'nin Aşkale adayı Ünal Kılınç oldu

BBP'nin Aşkale adayı Ünal Kılınç oldu
Erzurum’da 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi öncesi siyasi partiler bir bir adaylarını açıklamaya devam ediyor. Büyük Birlik Partisi’nin Aşkale adayı ise Ünal Kılınç oldu.

Erzurum’un Aşkale ilçesinde Ünal Kılınç önümüzdeki seçimler için Büyük Birlik Partisi’nden (BBP) aday gösterildi. Kılınç’a parti rozetini, BBP Erzurum İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz taktı.

Aşkale için var güçleriyle çalışacaklarını dile getiren Ünal Kılınç, vatandaşların sorunlarını dinleyerek el birliğiyle çözüm arayışına gireceklerini ifade etti.

Seçimlerde çalınmadık kapı bırakmayacağını kaydeden Kılınç, “Her zaman önceliğimiz Aşkale halkı olacak. Onların dertlerine çözüm olmak için geliyoruz.” dedi

Ünal Kılınç Kimdir?

Aşkale Yaylımlı köyünde 1973'de doğdu. İlkokulu Yaylımlı Köyü İlkokulunda, ortaokul ve liseyi Aşkale Lisesinde bitiren Ünal Kılınç,  Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden 1995'te mezun oldu.   Kartal Belediyesi’nde mühendis olarak göreve başlayan Ünal Kılınç, aynı yılın Eylül ayında Erzurum Yakutiye Belediyesinde İnşaat Mühendisi olarak görevine devam etti.  Ünal Kılınç, 1999-2002 yılları arasında Yakutiye Belediyesi İmar Müdürlüğü görevinde bulundu. Ünal Kılınç, 2002-2007 yıllarında serbest olarak inşaat işleri ile uğraştı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 2007-2012 yılları arasında iştiraki olan Metropol İmar A.Ş. şirketinde Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışan Ünal Kılınç, 2012'den itibaren inşaat ve eğitim sektöründe aktif olarak faaliyet göstermekte. Kılınç, evli 3 çocuk babası.

Şeyma TAHİR