Gündem Haber Girişi : 09 Mayıs 2023 22:48

“Biz 21 yıldır hep eserlerimizle konuştuk, hizmetlerimizle konuştuk”

“Biz 21 yıldır hep eserlerimizle konuştuk, hizmetlerimizle konuştuk”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın mitinginde yaptığı konuşmada, “Biz 21 yıldır hep eserlerimizle konuştuk, hizmetlerimizle konuştuk. Milletimizin gönlünü de yine icraatlarımızla ve samimiyetimizle almaya devam edeceğiz” dedi.

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın mitingine katılarak bir konuşma yaptı. 

Konuşmasına, vatandaşları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aydın 14 Mayıs'ta sandıkları patlatmaya var mısın? Bunlara gereken dersi vermeye var mısın? Allah sizden razı olsun. Durmak yok" ifadelerini kullandı.

Aydın'a bundan 3 ay önce toplu açılış töreni için geldiğini, daha sonra Nazilli'ye geçtiklerini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehre kazandırdıkları eserlerin hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Trakya'da uç beyleri olan Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'ı ziyaret ettiğini hatırlatarak, bu ziyaretlerin muhteşem geçtiğini söyledi.

İstanbul'da 1 milyon 700 bin kişiyi kucakladıklarını, bunun tarihin en büyük buluşması olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün de Aydın'ın her zamanki gibi çok güzel olduğunu kaydetti.

“GÖNLÜMÜZ TÜM TÜRKİYE'Yİ ZİYARET ETMEYİ, HER İLİMİZE SELAM VERMEYİ İSTİYOR”

"Yine kabına sığmayan, coşkun ırmaklar gibi akan bir Aydın görüyorum karşımda" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu Aydın isterse, bu defa sandıkları bir başka patlatır. Sokaklara, caddelerde taşan sevdanız için her birinize teşekkür ediyorum. Rabb'im, muhabbetimizi daim eylesin diyorum. Buradan Aydın'ın komşuları olan Muğla'ya, Manisa'ya da en kalbi selamlarımı gönderiyorum. Elbette gönlümüz tüm Türkiye'yi ziyaret etmeyi, her ilimize selam vermeyi istiyor. Ancak bu sene ramazan ayını özellikle depremzedelerimize ve deprem bölgesindeki illerimize ayırdık. Gidemediğimiz illerimize 14 Mayıs'tan sonra inşallah teşekkür ziyareti yapacağız. Tabii bunun için önce 14 Mayıs'tan zaferle çıkmamız gerekiyor. Hazır mıyız, sandıkları patlatıyor muyuz? Birilerini de sandığa gömüyor muyuz? Sizin bu heyecanınız, bu aşkınız var ya bu işin bittiğini haber veriyor."

“BİZ, AİLENİN KUTSALLIĞINA İNANIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçime 4 gün kaldığını hatırlatarak, şöyle devam etti: "Pazar günü kendimizle birlikte evlatlarımızın da geleceği adına çok önemli bir karar vereceğiz. Tavrımızı ya tüm terör örgütleriyle amansız bir mücadele yürütenlerden ya da FETÖ'cü ve bölücülerle kol kola yürüyenlerden yana kullanacağız. Tercihimizi ya aile kurumuna sahip çıkanlardan ya da LGBT'yi başımıza musallat edeceklerden yana belirleyeceğiz. Bu CHP, İYİ Parti, HDP LGBT'ci mi? Diğer yavrucukları söylemeye gerek var mı? İstanbul, Ankara Büyükşehir belediyecileri, onların belediye başkanları zaten LGBT'cilerin en büyük finansörü. Peki, AK Parti'ye LGBT girebilir mi? MHP'ye LGBT girebilir mi? Cumhur İttifakı'na girebilir mi? Çünkü biz, ailenin kutsallığına inanıyoruz. Ailemizi asla bunlara yedirmeyiz. Onun için çok çalışacağız. Oyumuzu ya eser siyasetinden, ülkeye ve millete hizmet siyasetinden ya da yıkım siyasetinden, takoz siyasetinden yana kullanacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Teveccühünüzü ya 21 yıldır ülkemizi her alanda başarıdan başarıya koşturmuş tecrübeli kadrolara vereceksiniz ya da geçmişinde SSK'yı batırmak... Yahu torununu SGK'lı yapmak... Bu bay bay Kemal var ya torununu Sosyal Güvenlik Kurumuna kaydediyor, düşünebiliyor musunuz? Bunlar hırsız. Bunlardan bu ülkeye fayda olur mu? Seçimde oy kullanamamak dahil, her türlü skandalın olduğu defolu bir şansa yetki verir miyiz? Ya ülkemiz ekonomisini kendi kaynaklarımızla güçlendirmeye, büyütmeye devam edeceğiz ya da Londra tefecilerinin, IMF'nin eli sopalı komiserlerinin ekonomimize çökmesine rıza göstereceğiz. Bunları kabul edebilir miyiz?" diye ekledi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a yönelik eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlığı sırasında Davos'a yaptığı ziyarete değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "O zaman bu bebecan yanımda, bakanım, beraber ordayız. IMF'in başkanı diyor ki 'Bize bazı şeylerde müdahale ediyorlar.' Kendisine dedim ki 'Sayın Başkan, sen paranı alıyor musun?' O zaman 23,5 milyar dolar borcumuz var. 'Alıyorum.' 'Ama sen Türkiye'yi idare edemezsin, ben Başbakanım, Türkiye'yi ben idare ederim. Müdahale edemezsin.' Baktım, bu bebecanın yanakları kızarıp bozarmaya başladı" diye konuştu.

Türkiye'nin IMF'ye borcunu 2013'e kadar ödediğini ve artık IMF ile bir ilişkinin kalmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu CHP ne diyor, 'IMF'den borç alın da biraz rahatlayalım.' 'Gerek yok, biz bize yeteriz.' dedik ve o gün bugün 10 sene geçti. Biz IMF'den bir Allah'ın kuruşunu almadık. Ama bunlar Londra tefecilerinden 300 milyar dolar alacağını söylüyor. Bunlar tefeci, bunlar esrar, eroin kaçakçısı. Bunlardan size yar olmaz ama bununla benim halkımı kandırmaya çalışıyorlar. İşte, pazar günü bunlara dersi vermeye hazır mıyız? Bizim bunlara ihtiyacımız yok."

“21 YILDA SABIRLA İNŞA ETTİĞİMİZ KAZANIMLARIN SÜRMESİ İÇİN HER BİRİMİZE ÇOK ÖNEMLİ SORUMLULUKLAR DÜŞÜYOR”

"21 yıldır kimsenin özgürlüğüne, hayat tarzına, giyimine, kuşamına karışmamış kuşatıcı bir siyasi iradeden yana olduk ya da öğretmeninden polisine, sanatçısından gazetecisine önüne gelen herkesi tehdit eden dikta hevesli bir zihniyeti seçeceğiz" ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi isterseniz koalisyon masasının adayının gerçek yüzünü bir görelim" diyerek, Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçmişte SSK Genel Müdürü olduğu döneme ilişkin videoyu alandaki ekrandan vatandaşlarla izledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Türkiye'nin her üç beş ayda bir siyasetin krize girdiği eskinin kelebek ömürlü koalisyon günlerine dönmemesi için hepimize görev düşüyor. 21 yılda sabırla inşa ettiğimiz kazanımların sürmesi için her birimize çok önemli sorumluluklar düşüyor. Pazara kadar olan kısıtlı vakti çok iyi değerlendirmemiz lazım. Sizlerden buraya gelemeyen her bir vatandaşımıza muhakkak ulaşmanızı istiyorum. Kendisine benim selamımı ilettikten sonra oyuna talip olduğumuzu söylemenizi istiyorum. Kırgınlık varsa gönlünü alacağız, kafa karışıklığı varsa gidereceğiz, kararsızsa tercihi şahsımızdan ve Cumhur İttifakı'ndan yana kullanması için mutlaka ikna edeceğiz. Her gün en az bir kişiye ulaşırsak, Allah'ın izniyle bu iş bitmiş demektir."

“YURT DIŞINDA REKOR BİR KATILIM SAYISINA VE ORANINA ULAŞTIK”

Yurt dışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün itibariyle yaşadığınız ülkelerde kurulan sandıklar kapanıyor. Hamdolsun, bu seçimde yurt dışında rekor bir katılım sayısına ve oranına ulaştık. Engelleme çabalarına, bölücülerin saldırılarına rağmen, özgür iradelerini sandığa yansıtan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanlarında ve gümrük kapılarındaki oy verme işlemlerinin ise 14 Mayıs'a kadar devam edeceğini hatırlatarak, "Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlarımız seçim günü sandık kapanma saatine kadar oylarını buralarda kullanabilecekler" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Batıda vatan millet edebiyatı yapıp doğuda Selo'ya özgürlük isteyen ikiyüzlülerin neyi amaçladıklarını çok iyi biliyoruz. FETÖ'cü ve bölücülerle gizli anlaşmalar yapanların kimlere hizmet ettiğini çok iyi biliyoruz. Londra'daki tefecilerden alınan sözlerin ne için verildiğini çok iyi biliyoruz. Ortada öyle bir mesele yokken, bir gece yarısı yayınlanan Kürt ve Alevi videolarının ne gayeyle yapıldığını çok iyi biliyoruz" diye konuştu.

“FİTNE TÜCCARLARININ ARAMIZA NİFAK TOHUMLARI EKMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

"Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Boşnak'ıyla hepsi bizim kardeşimiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaratılanı yaradandan ötürü sevdiklerini ve ayrım yapmadıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Biz kuklayı da kuklacıyı da oynanan oyunu da çok iyi biliyoruz. Allah'ın izniyle bu oyunu yine bozacağız. Fitne tüccarlarının aramıza nifak tohumları ekmesine izin vermeyeceğiz. Kaybedeceklerini anlayanların, sokaklarımızı karıştırmasına asla müsaade etmeyeceğiz ve Türkiye'nin Suriyelileştirilmesine kesinlikle rıza göstermeyeceğiz. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize ve ülkemizdeki huzur iklimine çok güçlü bir şekilde sahip çıkacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Buradan sizlerin vasıtasıyla tüm vatandaşlarıma çağrıda bulunuyorum. Biliyorum, son iki aydır siyaset sahnesinde yaşanan rezillikler sizi üzüyor. Bölücü örgütün giderek artan pervasızlıkları, biliyorum, sizi öfkelendiriyor ama gün soğukkanlı olma, sabırla, basiretle hareket etme günüdür. Siyasi ikballeri uğruna sizi galeyana getirmeye çalışanlara fırsat vermeyin. 14 Mayıs'ta sandık önünüze geldiğinde tepkinizi orada gösterin. Kirli pazarlıkların hesabını sandıkta sorun. Göz göre göre sizlerin iradesini yok sayanlara cevabınızı sandıkta verin. Bay bay Kemal ne diyor? 'Tıpış tıp oy vereceksiniz' diyen bu kibir kulelerine hadlerini sandıkta bildirin."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 yıldır hep eserlerle, hizmetlerle konuştuklarını, milletin gönlünü de yine icraatlar ve samimiyetle almaya devam edeceklerini söyledi.

AK Parti iktidarlarında yapılan icraatların videosunun izletilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün alana ne kadar kişi geldi, diye sordum. Resmî rakam şu an itibarıyla alana giriş 55 bin. CHP 27 bin, Akşener 5 bin 500, HDP bin 700. Bu neyin işaretini veriyor? Tabii Cumhur İttifakı'nın ayrıca bir katılımı var. Dolayısıyla pazar günü inşallah sandıklar farklı olarak patlayacak" ifadesini kullandı.

“AYDIN'A TOPLAM 79 MİLYAR LİRA KAMU YATIRIMI YAPTIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarları döneminde yapılan icraatları 21 yıla sığdırdıklarını ve 81 ile hizmet ederken Aydın'ı ihmal etmediklerini vurgulayarak, "Aydın'a toplam 79 milyar lira kamu yatırımı yaptık. Eğitimde, gençlik ve sporda, sosyal yardımlarda, sağlıkta çok ciddi adımlar attık. Toplamda 950 yataklı Aydın Şehir Hastanesi'ni yaptık. Biz bay bay Kemal'in SSK'nın başında olduğu o rezilliği, o rezaleti milletimize layık göremeyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 sağlık tesisinin inşasının devam ettiğini, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) vasıtasıyla bin 810 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettiklerini ve bin 267 konutun yapımının devam ettiğini bildirdi.

“AYDIN'DA BÖLÜNMÜŞ YOL UZUNLUĞUNU 381 KİLOMETREYE ÇIKARDIK”

"İlk Evim" projesiyle 3 bin 320 yeni konutu ve "İlk Arsam" projesiyle 7 bin altyapısı hazır arsayı vatandaşların hizmetine vereceklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Aydın'daki 4 millet bahçemizden 2'sinin açılışını yaptık, diğerleriyle ilgili çalışmalar sürüyor. Ulaştırmada 114 kilometreden devraldığımız Aydın'ın bölünmüş yol uzunluğunu toplamda 381 kilometreye çıkardık. İzmir-Aydın Otoyolu'nu, Aydın çevre yolunu tamamlayarak trafiğe açtık. Aydın-Denizli-Antalya Otoyolu'nu seneye tamamlıyoruz. Didim Yat Limanı'nı tamamladık. Mevcutların yanı sıra Aydın'a 4 baraj daha inşa ediyoruz. Sulama projeleriyle Aydın'da 555 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yapımı süren 11 sulama tesisiyle 251 bin dekar araziyi daha sulamaya açacağız. Aydınlı çiftçilerimize son 21 yılda toplam 7 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Şehrimize 1 teknopark, 9 araştırma geliştirme merkezi ve 3 tasarım merkezi kurduk. Aydın, Çine, Efeler, Germencik, İncirliova, Koçarlı, Köşk, Kuşadası, Kuyucak, Nazilli, Söke, Sultanhisar ve Yenipazar'a doğal gaz arzını sağladık. Önümüzdeki dönemde Didim'e de doğal gaz arzı sağlamayı planladık” diye ekledi.

“ASIRLIK HİZMETLERİ SİZLERİN İSTİFADESİNE SUNARKEN HEP MİLLETİMİZİN GÜCÜNE GÜVENDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın'ı hak ettiği seviyeye getirene kadar durmayacaklarını ve bunu milletle yapacaklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Asırlık hizmetleri sizlerin istifadesine sunarken hep milletimizin gücüne güvendik. 'Başkaları yapıyorsa biz niye yapmayalım? Başkaları üretebiliyorsa biz neden bulamayalım? Başkaları buluyorsa biz neden bulamayalım?' dedik. Ülkemizin kaynaklarını ve potansiyelini en verimli en güzel şekilde kullanmaya çalıştık. Karadeniz doğal gazını çıkardık mı? 'İlk ay ücretsiz' dedik mi? Bu, bay bay Kemal'in sözlerine benzemez."

Türkiye'nin İHA ve SİHA'larla savunma sanayiinde yerini aldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edilen TCG Anadolu uçak gemisini yüz binlerin ziyaret ettiğini ifade etti.

Türkiye'nin şu anda tarımsal hasılada birinci olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen sene dünyada en çok turist çeken üç ülkeden biri olduğunu kaydetti.

 

“TÜRKİYE'NİN OTOMOBİLİ TOGG İLE ELEKTRİKLİ ARAÇ TEKNOLOJİSİNDE YERİMİZİ ALDIK”

İHA'ların, SİHA'ların, Akıncı'ların ve Kızılelma'nın, dünyanın hayranlık duyduğu uçaklar olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Akkuyu Santrali'ni yaptık, ilk üniteyi açtık. Türkiye'nin otomobili Togg ile elektrikli araç teknolojisinde yerimizi aldık. Hayranlar, çok seviyorlar. Mavi vatandaki çıkarlarımızla birlikte karada da Togg'la şu anda farklı sükse yapıyoruz" diye konuştu.

Millî muharip uçak KAAN'la çok farklı bir seviyeye gelindiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz gazıyla enerjide dışa bağımlılığı azalttıklarını bildirdi.

Gabar petrolüyle milyarlarca doların cepte kalmasını sağladıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Muhalefetin 'yok', 'fasa fiso' dediği doğal gazımızı geçen ay itibarıyla Filyos'taki tesislerimize getirdik. Bu sevinci milletimizle paylaşmak için bir aylık gazı ücretsiz yaptık. Önümüzdeki bir yıl boyunca da 25 metreküplük gazı faturadan düşüyoruz. Öğrenci kardeşlerimiz, ev hanımlarımız, gençlerimiz ısınma ve yemek için kullanacakları gaz miktarına para vermeyecek. Bir yıl boyunca Aydın'daki tüm mutfaklarda tencereler millî gazımızla kaynayacak. Karadeniz gazımızın bir kez daha şehrimize hayırlı olmasını diliyorum."

Gabar'da keşfedilen günlük 100 bin varil üretim kapasiteli petrolü de ekonomiye kazandırdıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu şekilde bütçeye kalacak 100 milyar dolarlık kaynağı, yatırım, istihdam, sosyal destek olarak milletin istifadesine sunacaklarını ve kuracakları Aile ve Gençlik Bankası ile hem toplumun temel taşı aileye hem de gençlere bunu finans olarak tahsis edeceklerini söyledi.

“ÇOK ÇALIŞACAĞIZ, ÇOK GAYRET EDECEĞİZ”

Buradan ev hanımlarını da emekli edeceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Ben size aynı zamanda kaynak söylüyorum kaynak. Bay bay Kemal'in palavraları gibi değil, kaynak. Bu Kandil'deki teröristlere benzemez. Kandil'deki terörist ne diyor; 'Bay bay Kemal'le yandaş, yoldaş ya... Kandil'deki teröristlerin, Diyarbakır annelerinin gözyaşına neden olan bu imansız, kitapsız, Kur'ansız, ezansız, bunlara benim Kürt kardeşlerim artık 'dur' demesi lazım. Öyle mi? Onun için çok çalışacağız, çok gayret edeceğiz. Onları arkasına alıyor bay bay Kemal, onlarla yol yürüyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız" sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın'a gelişinde vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı. Eşi Emine Erdoğan'la miting alanına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, platformdan Aydınlıları selamladı.