Şehir Gündemi Haber Girişi : 04 Haziran 2024 13:54

Çiftelerde Öğrenme Şenliği

Çiftelerde Öğrenme Şenliği
Erzurum Çifte Minareli Medrese’de Öğrenme Şenliği düzenlendi. Tarihi yapıda sanatsal çalışmalar, dokuma işleri, resimler ve ahşap boyamalar gibi birçok alanda yıl boyunca yapılan ürünler sergilendi.

Erzurum Çifte Minareli Medrese’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Öğrenme Şenliği düzenledi. Halk Eğitim Merkezleri ve Olgunlaşma Enstitüsü iş birliğinde yapılan şenlik, halk oyunları eşliğinde başladı. 2 gün sürecek olan serginin açılışını Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin eşi Azime Çiftçi gerçekleştirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, yaptığı konuşmada, il genelinde hayat boyu öğrenme kurslarının devam ettiğini belirterek, "20 ilçemizdeki halk eğitim mereklerimizde ve il merkezimizde yer alan Olgunlaşma Enstitüsünde 44 alanda 514 programda, 4 bin 911 kurs açılmış ve bu kurslara 2023-2024 eğitim öğretim yılında 46 bin 728 kadın, 28 bin 111 erkek olmak üzere toplam 74 bin 839 kursiyerimiz katılarak faydalanmıştır." ifadelerini kullandı.

 

"Bizler beşikten mezara kadar ilim öğrenmeyi ilim tahsil etmeyi öğütleyen bir medeniyetin temsilcileri olarak inşallah bu hayat boyu öğrenme merkezlerimizde açılan kursların bir dahaki yıldan itibaren daha da zenginleştirerek devam ettireceğiz." diyen Yıldız, 1-7 Haziran'ın Hayat Boyu Öğrenme Haftası olarak kutlandığını ve farkındalık için etkinliklerin önemli olduğunu söyledi. Yıldız'ın konuşmasının ardından alanda okçuluk ve halk oyunları gösterileri yapıldı.

 

Öğrenme Şenliği’nde levha boyama, takı tasarım, kilim dokuma, filografi, rölyef, kuyumculuk, ehram, ebru sanatı gibi pek çok farklı alanda ürünler sergileniyor. Katılımcılara yaptıkları işi tanıtmayı ve öğretmeyi amaçlayan şenliğe Erzurumlular akın etti.

Hat yanı süslemesi yapan Nurinnisa Hanım, altınlama tekniği ile levha boyuyor. Uzun zamandır bu işi yapan kursiyer, boyama yaparken gerçek altın kullandıklarını dile getirdi.

Filografi, rölyef ve takı tasarımı yapan kursiyerler ise açtıkları stantta, sergiyi gezmeye gelenlere ortaya çıkardıkları ürünleri tanıtıyorlar. Genç kursiyer, “Takıları satın almak isteyenlere satıyoruz” dedi.

 

Melek Ahıskalı